/hirek/gulyas-20-szazalekos-beremelest-kapnak-az-apolok/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Gulyás: 20 százalékos béremelést kapnak az ápolók novembertől

2022 januárjától további 30 százalékkal keresnek majd többet az ápolók.
hirdetés

"Mindenhol felfutó ágban van a második hullám, Magyarország most is a jobban védekezők közé tartozik," jelentette ki Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint az emberi életek védelme a legfontosabb, ezért az elhunytak számát, illetve arányát kell figyelni.

Gulyás Gergely közölte azt is, a kormány örül, hogy a Magyar Orvosi Kamarával sikerült megegyezésre jutni, az orvosi béremeléssel kapcsolatban konszenzus jött létre az orvosszakmával és a politikában egyaránt. Arról is beszélt, hogy néhány vitás kérdés felmerült, de ezeket a továbbiakban rendeletben lehet majd szabályozni. Azt remélik, hogy a béremeléssel az orvosok kivándorlását is sikerült megakadályozni, sőt, talán orvosok térhetnek majd haza külföldről is. A magánpraxist nem szeretnék tiltani, továbbra is lehetőség lesz rá a kórház beleegyezésével.

Az orvosok vezényléséről azt mondta, hogy a kormány törvényrendeletben szabályozza majd a kérdést, erről egyeztetnek majd a kamarával.

A miniszter azt is közölte, hogy

az orvosok mellett az ápolók is béremelést kapnak: november elsejétől 20 százalékkal, 2022 januárjától további 30 százalékkal keresnek majd többet.

hirdetés

Gulyás szerint ebben a kormányzati ciklusban 72 százalékkal nő az ápolók bére.

Gulyás Gergely a háziorvosok béremeléséről azt mondta, értelmetlen egységes béremelésről beszélni, "azt tudjuk rögzíteni, hogy ha valakinek egy bizonyos összeget nem éri el a fizetése, akkor az állam ezt is kipótolja".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy a magyar gazdaságvédelem a munkaerőpiac tekintetében az egyik legsikeresebb, a munkanélküliségi ráta sokkal jobban alakul, mint az Európai Unióban.

A munkahelyek és a családok védelme, a vállalkozások támogatása továbbra is kiemelten fontos a kormánynak. Az elmúlt időben a kormány 1,4 millió álláshely megvédéséhez vagy létrejöttéhez járult hozzá. Ennek is köszönhető, hogy jelenleg több mint 4,5 millió ember dolgozik, ami alig marad el a mindenkori legnagyobb mértékű foglalkoztatástól - magyarázta a miniszter, aki azt is megjegyezte, hogy az EU-ban 7 százalék a munkanélküliség aránya, Magyarországon 3,9 százalék.

Gulyás Gergely ismertette a nemzeti konzultáció eredményeit is.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk