/hirek/forduljon-hasra-minel-tobbet-a-covidos-beteg-otthon-is-videos-tajekoztato-keszult-az-otthonapolasrol/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Forduljon hasra minél többet a covidos beteg otthon is - videós tájékoztató készült az otthonápolásról

Olyan kérdésekre is választ kaphatsz, hogy miképp kell lázat csillapítani, kell-e köptetőt adni a betegnek, mikor hívjunk mentőt, milyen szövődményei lehetnek a vírusnak.
hirdetés

Feküdjön hason a covidos beteg otthon minél többet, megelőzve a tüdőgyulladást, mert ez hatásos az ilyen betegek kezelésében.

Ezt az intenzív osztályokon is alkalmazzák. Abban bíznak, hogy az otthon ápolt beteg talán nem jutnak el olyan súlyos állapotba, hogy kórházba kelljen vinni őket.

A lázcsillapítást 38 fok felett fontos, a C és D vitamin is hasznos - mondja a szakember. Arra is figyelmeztet, hogy nem szabad köptetőt és vérhígítót szedni otthon, csak akkor, ha az orvos mondja. Az egyik legnagyobb kockázat tapasztalatai szerint a túlsúly.

Mentőt akkor kell hívni, ha alacsony a vérnyomása a betegnek, zavart, extrém fáradékony, csillapíthatatlan a láza vagy köhögőrohama van. Ha fullad, vagy túl magas a pulzusa, akkor is baj van.

Erről a Pécsi Tudományegyetem koronavírusos betegeket ellátó főorvosa beszélt. Azt is mondta, soha ennyi halálozást nem láttak még tüdőgyulladástól.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A covidos betegek otthoni ápolásáról készült videóban Dr. Jáksó Krisztiánnal, a pécsi Koronavírus Ellátó Központ Intenzív Osztályának klinikai főorvosával beszélnek.

Olyan kérdésekre válaszol, mint: milyen gyógyszerekkel csillapítsuk a lázat koronavírus esetén, szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt, szabad-e párásítani, illóolajat használni, szedjünk-e vérhígítót, hogyan történjen otthon a betegek elkülönítése, mikor hívjunk mentőt, milyen szövődményei lehetnek a vírusnak, kik a legveszélyeztetettebbek, és miért fontos a hason fekvés.

VIDEÓ: A covidos betegek otthoni ápolása - a Pécsi Tudományegyetem tanácsai



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk