hirdetés

HÍREK

Ferenc pápa elítélte azokat, akik külföldi nyaralásra szöknek a járványügyi korlátozások elől

Az egyházfő szerint önző dolog most elutazni és gondtalanul nyaralni, miközben a világ nagy része a járvány következményeit nyögi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 03.

hirdetés

Erős kritikával illette azokat az embereket vasárnapi beszédében Ferenc pápa, akik a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások elől külföldi nyaralásokra menekülnek - írja a Reuters.

Az egyházfő a Vatikáni Apostoli Könyvtárban tartotta meg szokásos vasárnapi áldását, ahol szomorúságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sokan fittyet hányva a világjárványra kedvtelésből utazgatnak.

A karácsonyi ünnepek után ugyanis sok állam szigorított a járványügyi korlátozásokon, a pápa pedig úgy látja a média beszámolói alapján, hogy sokan keltek útra ennek ellenére is, csak hogy megléphessenek a hazájukat sújtó korlátozások miatt, és nyaraljanak.

A pápa szerint ez a magatartás rengeteg embert bajba sodor:

"Nem gondolnak azokra, akik otthon kényszerülnek maradni, sem akiket anyagilag súlyosan érint a járvány, sem a betegekre. Csak arra gondolnak, hogy nyaralni menjenek és szórakozzanak."

Ferenc pápa szerint most van itt az ideje, hogy együttérzést tanúsítsunk, és a járvány megfékezése érdekében a köz érdekét helyezzük saját igényeink elé:

hirdetés
"Még nem tudhatjuk, 2021 mit tartogat számunkra, de amit mind megtehetünk az az, hogy igyekszünk egy kicsit többet tenni egymásért. Még akkor is, ha ott a kísértés, hogy csak a saját érdekünkben cselekedjünk."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk