hirdetés

HÍREK

Felrobbanthatta magát az Iszlám Állam vezetője, amikor rajtaütöttek

Egy robbanómellényel végezhette ki magát, mielőtt elfoghatták volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.

hirdetés

Saját magával végezhetett Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője, amikor az amerikaiak támadást indítottak ellene azzal a céllal, hogy elfogják.

Ahogy mi is megírtuk, amerikai lapértesülések szerint

a dzsihadista terrorszervezet élén álló al-Bagdadi meghalt az akció során Szíri északnyugati részén, ezt azonban még egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg.

Az akció célja az lett volna, hogy élve elkapják a terrorszervezet fejét, ehhez nyolc helikoptert és repülőgépet vetettek be az amerikaiak – derült ki az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet közleményéből.

hirdetés

A művelet során Bagdadi mellett felesége és számos gyerek is életét vesztette. Az OSDH szerint Bagdadi egy Idlíb térségi épületben húzta meg magát, a rajtaütés során pedig felrobbantotta a magán viselt robbanómellényt. Szemtanúk szerint a művelet végén a romok alól amerikai katonák egy holttestet emeltek ki, ami Bagdadié lehetett.

Az iráni televízióban helyi idő szerint vasárnap este közzétették az akcióról készült videót. A felvételeken egy hatalmas kráter volt látható valamint egy lerombolt épület.

Az amerikai elnök, Donald Trump Twitterén tette közzé a hírt, hogy várhatóan vasárnap reggel – nálunk kora délután – bejelentést tesz a Fehér Házban feltételezhetően ezzel az üggyel kapcsolatban.

A CNN korábban azt írta, hamarosan megerősíthetik al-Bagdadi halálát, miközben már folyamatban van a DNS- és a biometrikus tesztek vizsgálata.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk