hirdetés

HÍREK

Feloszlott a képviselő-testület Gyúrón, ahol lehallgatókészüléket találtak a polgármesteri hivatalban

Tiltott adatszerzés gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.
MTI, címkép: Google Street View - szmo.hu
2020. október 14.

hirdetés

Feloszlásáról döntött a Fejér megyei Gyúró képviselő-testülete - tájékoztatott Horváth Gyula (független) polgármester szerdán a község hivatalos honlapján.

A faluvezető a keddi ülésen hozott döntésről beszámolva jelezte, hogy négy képviselő, Áldott Bálint, Baranyai Tamás, Fülöp Attila és Szabó György (mindannyian függetlenek) kezdeményezte a hattagú képviselő-testület feloszlását.

A Váli Közös Önkormányzati Hivatal gyúrói kirendeltségének vezetője, Müller Gábor az MTI megkeresésére megerősítette, hogy feloszlott a testület, hozzátéve, a képviselők négy igen és egy tartózkodás mellett szavazták meg az előterjesztést.

A polgármester kedden Gyúró hivatalos honlapján tájékoztatást adott a sajtóban azon, az elmúlt időszakban megjelenő hírekkel kapcsolatban, amelyek szerint az önkormányzat épületében lehallgatókészüléket találtak. Horváth Gyula közölte, hogy

szeptember 30-án a rendőrség átvizsgálta az épületet, ahol lehallgatásra alkalmas készüléket találtak. Azt írta, tiltott adatszerzés gyanúja miatt folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen,

hirdetés

és az ügy ezen szakaszában további nyilatkozattételre nem jogosult.

Az MTI érdeklődésére Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy nyomozást folytatnak tiltott adatszerzés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk