/hirek/feleannyi-oroszlan-el-a-vilagon-az-oroszlankiraly-1994-es-bemutatoja-ota/
hirdetés

HÍREK

Feleannyi oroszlán él a világon Az oroszlánkirály 1994-es bemutatója óta

Mi meg csak nézünk, mint a moziban.
National Geographic. Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. július 19.

hirdetés

A címben szereplő döbbenetes adatot a National Geographic által idézett természetvédő szervezet, a Wildlife Conservation Network hozta nyilvánosságra. Most, hogy az egész világ Az oroszlánkirály napokban bemutatott, új és elképesztően látványos feldolgozásának lázában ég (az eredeti film premierje 1994-ben volt),

a természetvédők elérkezettnek látják az időt, hogy ismét felhívják a figyelmet: az elmúlt 25 évben megfeleződött a világ oroszlán-populációja, természetes élőhelyük 94 százalékáról teljesen kiszorultak.

A Természetvédelmi Világszövetség listáján már a veszélyeztetett fajok között van. Mindössze 25 ezer példány él Afrikában, tehát már kevesebb az oroszlán, mint az elefánt, a gorilla és az orrszarvú.

Az állatok királyát természetesen az ember szorította ki természetes élőhelyéről. Olyan nagyüzemben folyik a vadhúskereskedelem, hogy az oroszlánok prédájául szolgáló állatokból szinte alig marad.

Ha pedig az oroszlán éhségében megdézsmálja a vadgazdaságok vagy az afrikai falvak állatállományát, az emberek egyszerűen megmérgezik.

hirdetés
# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Az oroszlánok túlélési esélyeinek részleteiért lapozz.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk