/hirek/falus-ferenc-nyaron-meg-nem-szabadna-megtartani-a-tomegrendezvenyeket/
hirdetés

Falus Ferenc: nyáron még nem szabadna megtartani a tömegrendezvényeket

A korábbi tiszti főorvos szerint a nyarat még maszkhordással és a távolságtartás betartásával kell végigcsinálni.
hirdetés

„Az oltási program jelenlegi menete mellett azt remélhetjük, hogy a szeptemberi iskolakezdésre már a felső tagozatosok is be lesznek oltva” – nyilatkozta Falus Ferenc az ATV Híradójának.

A korábbi tiszti főorvos szerint a nyarat a maszkot szabályosan hordva, a távolságtartásra ügyelve kell végigcsinálni, ezzel kevesebb lehet a haláleset és csökkenhet a kórházba kerülők száma.

Meglátása szerint a maszkot nyáron is csak akkor vehetjük le, ha egyedül, a családunk körében vagyunk, vagy sportolunk, de utóbbi esetben is tartani kell a távolságot. Úgy véli, nyáron nem szabadna engedni a tömegrendezvények megtartását.

Falus szerint még mindig nem végeznek elegendő tesztet, hiszen azoknak pozitivitása 25 százalékos, ami komoly aggodalomra ad okot. Annyi tesztet kellene csinálni, hogy a pozitivitások aránya 3-5 százalék közé kerüljön.

A kutatók olyan védőanyag kifejlesztésébe fogtak, ami orrspray formájában vihető be a szervezetbe. Erdei Anna immunológus a Népszavának azt mondta: a koronavírus szájon és orron át bejutva fertőz, így a „fertőzés kapujának” a védelmét más típusú, jelenleg fejlesztés alatt álló vakcinák biztosíthatják majd, amelyeket várhatóan spray formájában kell alkalmazni.

hirdetés

Falus ezzel kapcsolatban azt mondta az ATV-nek, hogy az oroszok azt ígérik, hogy 2022-re már lehet az orrsprayből, amitől azt remélik, hogy meggátolja a vírus behatolását. A korábbi tiszti főorvos számára csak az lesz a kérdés, hogy a szájnyálkahártyán is kialakul-e védettség a spray által, vagy az továbbra is egy veszélyeztetett behatolási kapu lesz.

„Előbb-utóbb remény lesz arra, hogy ezt a járványt megfékezzük”

– fogalmazott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk