/hirek/fagyasztott-csirke-az-allatkertben-vizkommando-az-idosotthonokban-ilyen-volt-a-legmelegebb-honap-a-vilagon-este/
hirdetés

HÍREK

Fagyasztott csirke az állatkertben, vízkommandó az idősotthonokban - ilyen volt a legmelegebb hónap a világon

Erdőtüzek okoztak hatalmas károkat több országban.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. augusztus 11.

hirdetés

A feljegyzések 1880-as kezdete óta a legmelegebb hónap lehet az idei július a Földön az előzetes adatok szerint, ráadásul egy, a júniusi hőmérsékleti rekordokat megdöntő hónap után - közölte a Meteorológiai Világszervezet (WMO) augusztus elején. A WMO szerint az idei magas júliusi hőmérséklet azért is figyelemre méltó, mert idén nem jelentkezett a melegedést okozó csendes-óceáni meteorológiai jelenség, az El Nino, amely 2016-ban közrejátszott a hőmérsékleti rekord létrejöttében.

"Ez a július átírta a klímatörténelmet, új hőmérsékleti rekordok születtek helyi, országos és globális szinten is" - állapította meg akkor Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főigazgatója.

A Quartz arról készített egy összeállítást, hogyan teltek a napok, milyen intézkedéseket hoztak a Föld legmelegebb hónapján.

Belgium

A vonatközlekedés helyenként megszakadt, a klíma nélküli kocsikat nem indították el, egyes járatokat pedig túlmelegedés miatt nem működtettek. Az ózonszennyezés tetőzött, Brüsszelben közalkalmazottak csapatai indultak el, akik az egyedül élő idősekhez látogattak, vizet vittek nekik és ellenőrizték, hogy eleget isznak-e.

hirdetés

Az állatkertben a tigriseknek jeges csirkét, a medvéknek fagyott görögdinnyét adtak a hőség ellen.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Kína

Több mint 500 000 ember szenvedett széles körben elterjedt aszálytól. A villamosenergia-fogyasztás új csúcsokra emelkedett Guangdong tartomány több városában. Rekordmeleget tucatnyi városban regisztráltak, köztük Pekingben és Csongkingben is.

Lapozz a többi országért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk