/hirek/este-ketszer-is-tulelte-a-koronavirust-egy-fiatal-amerikai-ferfi-akinek-mindketszer-mas-tunetei-voltak/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Kétszer is túlélte a koronavírust egy fiatal amerikai férfi, akinek mindkétszer más tünetei voltak

hirdetés

A fiatal ügyvéd a második alkalommal hat hétig volt karanténban, de mint kiderült, szerencsére egyetlen családtagjának és barátjának sem adta át a fertőzést a nyári látogatás során.

Ugyan a betegség nehéz szakaszát már átvészelte, de még mindig nem épült fel teljesen. Egy telefonos interjúban elmondta, a második fertőződés alkalmával annyira nehezen lélegzett, hogy korábban képtelen lett volna a beszélgetésre. A mai napig különböző szteroidokat szed és inhalátort használ, hogy megelőzze az időnként kialakuló légszomjat.

Szakértők szerint előfordulhat, hogy a SARS-CoV-2 vírus más víruscsaládokhoz hasonlóan látens állapotba kerül, majd idővel ismét aktiválódik. Bár Jordan Josey esete nem egyedülálló, még mindig nincs egyértelmű tudományos bizonyíték a rövid idő utáni újrafertőződésre, ahogy a vírus esetenkénti inaktivitására sem.

Az amerikai járványügyi hivatal legújabb ajánlása szerint a fertőzöttek a diagnózis után akár 3 hónapon keresztül is pozitívak maradhatnak anélkül, hogy bárkinek továbbadnák a vírust. Az viszont egyre valószínűbb, hogy az antitestek csak egészen rövid ideig nyújtanak védelmet az új típusú koronavírus ellen: a tünetek első megjelenése után 20-30 nappal már érezhetően csökken az aktivitásuk, derül ki egy júliusban kiadott tanulmányból.

Az első hivatalosan is újrafertőzött esetet Hongkongban azonosították a közelmúltban. Egy férfiról derült ki, hogy kétszer is elkapta a vírust, miután az orvosok szekvenálták a fertőzésért felelős vírustörzsek örökítőanyagát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk