hirdetés

HÍREK

Kétszer is túlélte a koronavírust egy fiatal amerikai férfi, akinek mindkétszer más tünetei voltak

Az még nem dőlt el, hogy újra elkapta a vírust, vagy csak egy ideig inaktív volt a szervezetében a fertőzés.
Fotó: Facebook/Jordan Josey - szmo.hu
2020. október 06.

hirdetés

Előbb márciusban, majd júliusban is padlóra küldte a koronavírus Jordan Joseyt, ráadásul mindkétszer teljesen különböző tünetei voltak a 29 éves férfinak, írja a CNN. Szakértők szerint a Georgia állambeli Maconben élő fiatal ügyvéd története is megmutatja, hogy a Covid-19 esetében szinte alig nyújtanak védettséget az antitestek.

Jordan Josey először Szent Patrik napja környékén, vagyis valamikor március közepén kapta el a koronavírust. Onnantól egészen húsvétig nagyon beteg volt, majd szervezetében május elejére lassan kialakultak az antitestek, a hónap közepén pedig már vérplazmát is adhatott, amit a fertőzéssel küzdőknek adnak, hogy enyhítsék a betegség lefolyását. Két héttel később pedig az is kiderült, hogy negatív lett a koronavírustesztje.

A férfi élete lassan visszatért a normális kerékvágásba, újra nekiállt futni, június végén már a családját is felkereste, akik egy másik államban élnek. Úgy tűnt, hogy minden a legnagyobb rendben, majd július elején a semmiből ismét rosszul lett, és kiderült: megint koronavírus-fertőzött.

Sem Jordan Josey, sem az orvosa nem biztos száz százalékig abban, hogy újrafertőződésről lehet szó, vagy a férfi szervezetében végig jelen volt a vírus, és csak valaminek a hatására újra aktiválódott. Bármi is volt az oka, a második esetben sokkal rosszabb állapotba került az egyébként rendszeresen sportoló férfi.

hirdetés

Jordan teljesen étvágytalan lett, rohamos fogyásnak indult, ezzel párhuzamosan pedig súlyos fáradtság gyötörte, még a lépcsőn sem tudott felmenni, alig kapott levegőt. Orvosa a tünetek alapján eleinte mononukleózisra, vagyis csókbetegségre gyanakodott, meg sem fordult a fejében, hogy ismét a Covid-19-cel van dolguk.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk