hirdetés

HÍREK

Erős széllel, jelentős havazással törhet ránk a -15, -20 fok csütörtökön

Extrém hideg várható, még napközben is -5 és -12 fok közt lehet a hőmérséklet.
Forrás: Metkép, fotó: MTI/Balázs Attila - szmo.hu
2021. február 07.

hirdetés

Az átlagnál melegebb idő már a végét járja, hiszen minden bizonnyal a hét második felében, talán az év eddigi legmarkánsabb időjárás-változását tapasztalhatjuk meg. A modellszámítások alapján a télimádók kezdhetnek örülni, hiszen csütörtökön viharos, a Bakonyban akár orkánerejű széllel és hóval, szibériai eredetű sarkvidéki fagyos levegő árasztja el a Kárpát-medencét - olvasható a Metkép.hu-n.

Szerdán ér el minket a változást elősegítő ciklon. Ennek eleinte előoldalán leszünk, így az északi megyéket leszámítva megenyhül az idő, és délen ismét 8-10 fok lesz. Északra azonban nem tud feljutni a meleg, ott fagypont körül alakulnak majd a hőmérsékletek. Már szerdán is jelentős mennyiségű csapadék hullhat, ami északon, északnyugaton havas eső, eső és hó formájában valószínű. Megmaradó hó azonban csak az északnyugati csücsökben és a magasabb hegyeinkben lehetséges átmenetileg.

Csütörtök hajnalban a telet szeretők kezdhetnek izgulni, ugyanis a ciklon hátoldalára kerül hazánk, hidegfront következik.

Ekkor részben az országtól északnyugatra elhelyezkedő anticiklon és a tőlünk délkeletre elhelyezkedő ciklon középpontja közötti nyomás különbség miatt, részint pedig a hirtelen markáns hőmérsékleti különbségnek köszönhetően viharos, általában 60-80km/h-s, a Bakonyban, Budai-hegyekben, Pilisben, Alpokalján és a Börzsönyben, valamint a Balatonnál esetleg a 100-110km/h-t is elérhetik a legerősebb széllökések a jelen állás szerint.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk