/hirek/engedelyezte-az-egyik-legigeretesebb-koronavirus-elleni-szer-hasznalatat-az-amerikai-gyogyszerfelugyelet/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Engedélyezte az egyik legígéretesebb koronavírus elleni szer használatát az amerikai gyógyszerfelügyelet

Az orvosok súlyos esetben alkalmazhatják a Remdesivirt, ami a jelenlegi ismeretek szerint akár négy nappal is lerövidíti a betegség lefolyását.
MTI, Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. május 02.

hirdetés

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a Remdesivir nevű szer használatát az új típusú koronavírus okozta betegség gyógyítására - jelentette be Donald Trump amerikai elnök pénteken este a Fehér Házban.

Az elnök mellett jelen volt az FDA vezetője, Stephen Hahn, a Remdesivirt kikísérletező kaliforniai laboratórium, a Gilead Sciences elnök-vezérigazgatója, Daniel O' Day és Mike Pence amerikai alelnök. Trump közölte:

az FDA arra adta meg az engedélyt, hogy az orvosok sürgős esetekben és súlyos betegeket kezelhessenek Remdesivirrel. Daniel O'Day rögtön másfél millió ampullát ajánlott fel a szövetségi kormányzatnak, illetve a kórházaknak.

Stephen Hahn úgy fogalmazott: a Remdesivir ugyan kísérleti vírusellenes gyógyszer, de több az előnye, mint a mellékhatásai, ezért döntöttek a bevezetés engedélyezéséről, csakis kórházi alkalmazásra. Hahn jelentős klinikai eredménynek minősítette a szer kifejlesztését. Mike Pence alelnök közölte: a másfél millió ampulla Remdesivirt hétfőn kezdik szétosztani a kórházak között.

A gyógyszert intravénás injekcióban, tíz napon keresztül naponta adják be a betegeknek. Az eddigi klinikai kísérletek tanúsága szerint legalább négy nappal megrövidíti a betegség lefolyását.

hirdetés

Donald Trump a jelenlévő újságíróknak azt mondta: reményei szerint százezer alatt lesz a járvány halálos áldozatainak száma. Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - péntekig 1 millió 100 ezernél is több fertőzöttet diagnosztizáltak, és a járvány több mint 65 ezer halálos áldozatot követelt, ugyanakkor már 161 ezren meggyógyultak a Covid-19-ből.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk