hirdetés

HÍREK

EMMI: nem krónikus beteg 75 év alattiakat kezdenek oltani az orosz vakcinával

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai igazolták a Szputnyik V hazai felhasználhatóságát.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat befejezte,

a laboratóriumi vizsgálatok pedig lehetővé teszik a Szputnyik V védőoltás hazai felhasználhatóságát, így elkezdik oltani vele azokat a 75 év alattiakat, akiknek nincs krónikus betegsége

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV Híradójával.

Korábban a minisztérium azt írta, a klinikai kutatás szabályai szerint a Magyarországra érkezett orosz vakcinát először 3000 önként jelentkezőnek fogják beadni, és ha ezen teszt során náluk nem jelentkeznek súlyos mellékhatások, a magyar hatóságok akkor engedélyezhetik a Szputnyik V általános használatát.

Most a csatorna Híradójának kérdésére azt a választ adták, hogy

a Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás ideiglenes engedélyének kiadásakor az OGYÉI feltételként szabta, hogy a vakcina csak abban az esetben használható, ha a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálata is igazolja a készítmény megfelelőségét.

Az NNK a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat befejezte, ezen laboratóriumi vizsgálatok lehetővé teszik a Szputnyik V védőoltás hazai felhasználhatóságát.

hirdetés

Először ezen a héten kezdik alkalmazni az orosz vakcinát négy budapesti kórházi oltóponton a krónikus betegséggel nem rendelkező 75 év alattiaknál - közölte a minisztérium.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk