hirdetés

HÍREK

Embertelen a visszaélés a szakdolgozók elhivatottságával szemben – mondja egy egészségügyben dolgozó

Eddig több helyen is kénytelen volt dolgozni, hogy meg tudjon élni, de az új törvény hatásaitól tart, ezért egyiken már fel is mondott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 12.

hirdetés

Egy egészségügyben dolgozó arról számolt be az RTL Híradónak, hogy egyből kettő illetve három munkahelyet kellett vállalnia ahhoz, hogy emberhez méltó életszínvonalat tudjon fenntartani a fizetéséből.

Úgy véli, hogy embertelen visszaélés látszik az egészségügyi dolgozóknak, a szakdolgozóknak az elhivatottságával szemben.

Többek között ezek miatt is döntött úgy, hogy nem folytatja tovább a munkáját az állami egészségügyben, bármennyire is elhivatott. A nővérhiány nagyon érezhető Budapesten, de már vidéken is. Emiatt egy-egy embernek több ember munkáját kell elvégezze. Mindezért egy-két hétre alig elegendő havi bért kapnak.

Az volt az utolsó csepp, hogy a kormány ellehetetleníti a körülményeket, és ehhez jönne a vezényelhetőség, ami tönkretenné a családokat is. A törvénytervezetet arcpirítónak tartja.

A nevét nem vállaló dolgozó az új törvény miatt tart, ezért az egyik munkahelyén a körülmények és az új szabályozás miatt már fel is mondott.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk