hirdetés

HÍREK

Elvette az óbudai betegellátásra szánt pénzt a kormány, Szabó Tímea kifakadt

„Alkalmatlan, könyörtelen és embertelen Orbán, Varga, Kásler és az egész Fidesz-KDNP. Az emberek jobbat érdemelnek!" – háborodott fel a Párbeszéd politikusa.
címkép:Facebook/Szabó Tímea - szmo.hu
2021. január 07.

hirdetés

Szabó Tímea Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz és Varga Mihályhoz, amelyben követeli az óbudai egészségügyre szánt támogatás visszaadását és magyarázatot kér az elvonásra.

Az ellenzéki politikus egy felháborodott facebook bejegyzést is közzé tett a témában, amelyben ezt írja:

"miközben Orbán Viktor tavaly év végén még szétszórt közel 800 milliárd(!) forintot – többek között 43 milliárdot „egyedi sportberuházásokra”, 59 milliárdot a Bethlen Gábor Alapnak, 21 milliárdot az egyházaknak, de még a csíkszeredai focicsapatnak is jutott 2,2 milliárd –, addig a Fidesz-kormány úgy gondolja, hogy ezzel párhuzamosan az emberek számára az a legnagyobb segítség, ha cserébe a betegellátásra fordított pénzeket elveszik."
Az ügy előzménye, hogy december 28-án a kormány indoklás nélkül elvont 3,3 milliárd forintot abból az 5,5 milliárdból, amelyből a 3. kerületi Vörösvári úti és a békásmegyeri Csobánka téri rendelőintézeteket fejlesztették volna.

Szabó Tímea szerint: "egészen arcpirító, hogy miközben a határon túli focira, stadionokra, egyházakra és a fideszes haverokra 100 milliárdok jutnak, addig a legnagyobb bajban, a járvány kellős közepén még egyet rúg Orbán az embereken. Orbán és a Fidesz bosszúszomja nem ismer határokat, mindenkin és mindenen átgázolnak csak azért, hogy saját maguknak még többet lophassanak."

Óbuda-Békásmegyer Budapest második legnagyobb lakosságszámú kerülete kb. 130 ezer fővel, és ezzel Magyarország 6. legnagyobb lakosú városának számít.

Külön érdekes, hogy Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter egyéni országgyűlési képviselője a 3. kerület egy részének.

Az ellenzéki politikus szerint azonban úgy látszik, hogy Vargát már nem nagyon érdekli az ott élők sorsa.

hirdetés

Az óbudai egészségügyi pénzek elvonásával kapcsolatos kérdéseinkkel kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a Miniszterelnökséget is, amennyiben reagálnak, frissítjük a cikket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk