/hirek/elveszi-a-klubradio-frekvenciaengedelyet-az-nmhh/
hirdetés

HÍREK

Elveszi a Klubrádió frekvenciaengedélyét az NMHH

Törvényi kizáró okra hivatkoznak. Jelen állás szerint 2021. február 14-én elhallgat a 92,9 MHz-es frekvencia.
MTI, Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 11.

hirdetés

A médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újította meg a Klubrádió jogosultságát - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Klubrádió hétéves működése alatt többször megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amelyek miatt a médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott.

A médiatörvény szerint a médiaszolgáltatási jogosultság megújítását kizáró ok, ha a médiaszolgáltató a működése során a médiatörvény rendelkezéseit ismételten vagy súlyosan megszegi. A médiatanács ezért nem hosszabbította meg a szolgáltató 2021. február 14-én lejáró jogosultságát.

Az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette.

hirdetés

A grémium szerint a budapesti 92,9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie, ezért a tanács megkezdte a frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás előkészítését.

A törvénysértés ellenére a jogosultsággal jelenleg is rendelkező Klubrádió szolgáltatójának lehetősége lesz pályázati ajánlat benyújtására.

Hozzátették: a médiatanács elfogadta a Győr 96,4 MHz körzeti rádiós frekvenciapályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra, és hozzájárult ahhoz, hogy a Karc FM Média Kft. a Sopron 98,4 MHz frekvencián két hónapos haladékkal, legkésőbb december 8-án megkezdje közösségi adását.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk