/hirek/elve-kerult-elo-a-2004-es-indiai-oceani-cunami-egyik-halottnak-hitt-aldozata/
hirdetés

HÍREK

Élve került elő a 2004-es indiai-óceáni cunami egyik halottnak hitt áldozata

A férfit 17 éve hitték halottnak, egy pszichiátrián találtak rá.
hirdetés

17 év után került elő az a rendőr, akit a 2004-es cunami áldozataként tartottak nyilván egészen eddig - írja a Ladbible.

A rendőrként dolgozó Abrip Asep is egyike volt annak a több tízezer eltűntnek, akit a 2004. december 26-án az Indiai-óceán térségén végigsöprő cunamit követően nem találtak. A Richter-skála szerint 9,1-es erősségű földrengés és az azt követő szökőár-hullám letarolta a vidéket, a becslések szerint 150-200 ezer ember halt meg a katasztrófa következtében.

A család szerint a férfi éppen az indonéziai Aceh tartományban teljesített rendőri szolgálatot, amikor a katasztrófa bekövetkezett, ezt követően nem hallottak felőle. Mivel sem élve, sem holtan nem került elő, a hatóságok egy idő után halottnak nyilvánították. Most azonban kiderült, hogy a férfi életben van:

a közösségi médiában kaptak róla képeket a családtagok, ahogy egy pszichiátriai intézetben kezelik bentlakóként. Kiderült, hogy a férfi idegösszeroppanást kapott a természeti katasztrófa alatt átélt stressztől, ezért került be a pszichiátriára.

A rendőrség most megerősítette, hogy a férfi valóban Asep, akit 17 évig hitt halottnak a családja. Szóvivőjük elmondta, hogy ugyan a férfi még mindig mentális gondokkal küzd a trauma hatására, ám a család rendkívül boldog, hogy előkerült.

Az egyik hozzátartozó elmondta, a családból senki sem tudta, hogy életben van, így mindenkinek hatalmas öröm volt a férfi előkerülése.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk