hirdetés

HÍREK

Elszakította egymástól a házaspárt az olasz vesztegzár: 388 km választja el őket áprilisig

Az amerikai feleség Milánóban ragadt a munkája miatt, miközben férje Monfalcone-ban betegeskedik, ezért önkéntes karanténban van.
Címkép: Northfoto - ZUMA Press, Inc. - szmo.hu
2020. március 10.

hirdetés

Mint azt megírtuk, keddtől egész Olaszország vesztegzár alá került, ami azt jelenti, hogy minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, vagyis csak külön engedéllyel, indokolt esetben hagyhatják el a lakóhelyüket. Az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat.

Az intézkedések és azok gyors életbe léptetése miatt rengeteg ember mindennapi élete vált komplikáltabbá. Egy Észak-Olaszországban élő házaspárt például elszakított egymástól a vesztegzár.

Az amerikai Kaila Haines már több mint 30 éve él Olaszországban, miután férjhez ment egy olasz férfihoz. A házaspár az olasz-horvát határ közelében lévő Monfalcone-ban él, és míg a férj Velencében egyetemi tanár, addig a feleség Milánóban dolgozik és csak hétvégén jár haza.

A férj nemrég megbetegedett, ezért önkéntes karanténba vonult otthon, míg Kaila Milánóban ragadt a vesztegzár miatt, így most 388 kilométer választja el őket egymástól.

A nő a BBC oldalán mesélte el, hogyan élik meg ezt a nem mindennapi helyzetet.

hirdetés

Mint mondta, az elmúlt hónapokban ők is figyelemmel követték a koronavírussal kapcsolatos híreket, és az utcán is érzékelték ennek hatását, amikor már 10-ből 1 ember arcán maszkot láttak. De sokáig csak azt gondolták, a média eltúlozza a járvány súlyosságát.

Kaila férje múlt héten lett beteg, belázasodott. Az olasz egészségügyi minisztérium arra kérte a lakosokat, hogy akinek láza van, vagy influenzaszerű tüneteket tapasztal magán, ne menjen közösségbe és minél kevesebb emberrel érintkezzen, és ha lehet, maradjon otthon 20 napig. A férfi így is tett, önkéntes karanténba vonult, ezért a felesége sem utazott haza a hétvégére, nehogy elkapja tőle a betegséget. Akkor még nem tudta, hogy egy jó darabig nem is láthatja újra a férjét.

"Itt ragadtam a hétvégére Milánóban, miután vesztegzár alá helyezték Lombardiát. Most itt is maradok egészen április 3-ig, miközben a férjem önkéntes karanténja március 20-án lejár. Elég szürreális"

- mondta Kaila.

Ő is olvasta a híreket, és másoktól is hallott arról, hogy az emberek pánikolnak és elkapkodják a boltokban a tartós élelmiszereket, ezért ő is elment egy boltba, hogy megnézze, tényleg ez történik-e.

"Elég feszült volt a légkör, mert a hangosbemondón félpercenként felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy tartsanak egyméteres távolságot egymástól. Ráadásul elég agresszíven kérték erre az embereket. Ez elég szokatlan volt."

A nő viszont azt tapasztalta, hogy az emberek nem vásároltak pánikszerűen, mindenki csak beszerezte azt, ami éppen nem volt otthon. Ez a hangosbemondóval ellentétben megnyugtatta őt is.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk