hirdetés

HÍREK

Elsőfokú riasztást adtak ki: felhőszakadás és zivatarok jöhetnek

Szerdán szinte bárhol számíthatunk esőre. Többfelé pedig erős, viharos szél is kísérheti a zivatarokat.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 10.

hirdetés

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé várható zápor, zivatar, jelentősebben csak késő estétől csökken a csapadékhajlam délnyugat felől.

A délies szelet egyes tájakon élénk lökések kísérhetik, de intenzív záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Zivatarok miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Vas, Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyék kivételével pedig felhőszakadás miatt is figyelmeztetnek. Az ország több részén pedig elsőfokú riasztás is érvényben van a zivatarok és a felhőszakadás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképen is jelöli a riasztásokat, ezt ITT nézheted meg.

hirdetés

Estére a nappal képződött gomolyfelhők összeesnek, de helyenként még maradhatnak felhősebb körzetek. Késő estétől egyre kevesebb helyen várható zápor, zivatar. A délnyugi szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet késő este 14 és 30, hajnalban 10 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön északkelet, kelet felé haladva erősödő gomolyfelhő-képződésre és egyre több magasszintű felhőzet számíthatunk, délnyugaton, nyugaton sok szűrt, keletebbre néhány órás napsütés várható. A Dunántúlon reggel egy-egy ködfolt előfordulhat. Délnyugaton, nyugaton legfeljebb néhol, északkeleten, keleten több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhőzet mellett délnyugaton több, keleten, északkeleten kevesebb napsütés várható. Az ország délnyugati harmadán néhol valószínű zápor, másutt több helyen alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk