/hirek/elsofoku-riasztast-adtak-ki-a-zivatarok-miatt/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Elsőfokú riasztást adtak ki a zivatarok miatt

Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. június 02.

hirdetés

Este elsősorban a Dunántúlon, illetve az északkeleti, keleti megyékben maradhat több a felhő, az Alföld egy részén és az Északi-középhegység vidékén viszont akár ki is derülhet az ég. A csapadék zöme megszűnik, de néhol az Alföldön és a Nyugat-Dunántúlon egész éjjel lehetnek záporok, utóbbi területen zivatarok is. A légmozgás jellemzően mérsékelt lesz. Hajnalra általában 7 és 12 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.

hirdetés

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a Dunántúlon kevesebb, keletebbre sok napsütés várható. Délelőttől több helyen képződnek záporok, a Dunántúlon zivatarok, sőt, heves zivatar is lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, de intenzív csapadékhullás idején lehetnek erős vagy viharos szélrohamok is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a leghidegebb, a Dunántúlon a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.

Szerdára 9 megyére másodfokú és 2 megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. A déli szél szinte országszerte megerősödik, a Délnyugat-Dunántúlon viharos körüli lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk