hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Elliot, a nehézfiú

Tavaly májusban találtak rá Elliotra, az árván maradt gím borjúra. Az akkor még nagyobb kutya méretű, fehér pöttyös jószág hosszú szempilláival, túlméretezett füleivel, könnyen összegubancolódó, ingatag lábaival azonnal belopta magát mindenki szívébe. Ma pedig egy méltóságteljes bikát láthattok a Vadasparkban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. február 16.

hirdetés

Tavaly májusban találtak rá Elliotra, az árván maradt gím borjúra. Az akkor még nagyobb kutya méretű, fehér pöttyös jószág hosszú szempilláival, túlméretezett füleivel, könnyen összegubancolódó, ingatag lábaival azonnal belopta magát mindenki szívébe. Ma pedig egy méltóságteljes bikát láthattok a Vadasparkban.

Forrás: vadaspark-budakeszi.hu

Ha valaki nem tudná, milyen gyorsan repül az idő, annak elég csak egy pillantást vetnie Elliotra, aki mostanra méltóságteljes, ifjú gímbikává nőtte ki magát. A kis árva tavaly májusban került a Budakeszi Vadasparkba.

Elliot kedvence – a rosszalkodáson kívül – a kecsketej volt, amit praktikussági okokból gyakran nem pillepalackból, hanem egyenesen az anyakecskéből szívott magába a Parasztudvar többi négylábú lakója legnagyobb csodálkozására.

hirdetés

A kis pöttyös hátú, szeleburdi Elliot szépen cseperedett – Isten tudja hány liter langyos kecsketej tűnt el a bendőjében. Az idő múlásával a pöttyei is „elmúltak”, bundája mostanra gyönyörű barnás-szürke árnyalatot öltött.

Ami nem változott, az a bársonyos fej és az okosan csillogó tekintet! Mostanra szó szerint a gondozók fejére nőtt (és még mindig nem érte el végleges méreteit!), egy felnőtt ember könnyedén farkas… vagyis szarvas-szemet tud vele nézni!

Az előzmények:

Az új lakó májusban költözött a Budakeszi Vadasparkba, pontosabban az irodába. Elliot-ot, az egy hetes gímszarvas borjút sikerült megmenteni. Anyukáját szörnyű baleset érte, és ő árván maradt.

Ahogy megpillantották a gondozók, azonnal darabokra törte a szívüket, értelmetlen gügyögésnél többet nem is nagyon tudtak mondani. Persze egy percig sem volt kérdés, mi lesz a sorsa ennek a megejtően szép, bársonyszőrű, fehéren pöttyözött kis állatkának. Elliot-ot azonnal beköltöztették a Budakeszi Vadaspark irodájába.

Az egyik asztal alatt lakott, és köszönte szépen, a körülményekhez képest kitűnő egészségnek örvendett! A nap nagy részében békésen szundikált, amikor megéhezett, négy pálcika lábán odasétált az épp közelben lévő kollégához, és jelezte, hogy jöhet a következő adag finom, illatos kecsketej. Kíváncsian szuszogva, viszonylag gyorsan és alaposan összenyálazva az ember arcát, haját, orrát, fülét, nyakát, megtömte a hasát.

A fél literes, tejjel teli palack tartalmát pillanatok alatt, hangos cuppogások közepette hörpintette ki, de az is előfordult, hogy a Parasztudvarban lakó kecskemamák "látták vendégül" a kis árvát egy kiadós szopizásra... És ezután jöhetett a játék! Bár még bátortalanul ugrált, dobogott, gyönge lábacskáin eléggé ingatagon mászkált, de már látszódott, hogy Elliot valójában egy igazi, pöttyös bundába bújt ördögfióka. (2012. május)

Ha tetszik Elliot, az ifjú bika, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Hőszigetelt iglukat kaptak a hajléktalanok Nagykanizsán, hogy túléljék a -15 fokos hideget

A Vöröskereszt akciója sikeres, ketten máris ott éjszakáztak. A hőszigetelt sátrakat az önkormányzat fizette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Nagykanizsán egyszemélyes hőszigetelt sátrakat, iglukat állított fel a Vöröskereszt azoknak a hajléktalanoknak, akik még a legnagyobb hidegben sem akarnak szállóra menni.

Szentesi János, a Magyar Vöröskereszt szociális munkatársa elmondta: „Négy darab, körülbelül 12 milliméteres polifoamból áll, ami össze van ragasztva, itt látható egy hőtükör.”

Bent nagyjából 15 fokkal melegebb van, mint a szabad levegőn. Ez akár életet is menthet.

Ez egy kísérlet tulajdonképpen, ami úgy néz ki, hogy kezd beválni, hiszen pénteken érkeztek az igluk, és már ketten aludtak is benne.”

Az iglukat a város önkormányzata fizette, miután a városban minden évben előfordul, hogy halálra fagy valaki az utcán.

Szőlősi Márta, területi vezető az RTL Híradónak arról beszélt: „Az ember úgy gondolná, hogy józan belátása főleg a saját életével kapcsolatban talán mindenkinek van. De sajnos nincs. És itt jönnek a szociális munkások, akik nem azt nézik, hogy ki miért került oda, ahova és ki mennyire elfogadhatatlan vagy züllött életmódot folytat, hanem csak azt nézik, hogy az illető ugyanúgy egy ember".

hirdetés

A következő napokban egyre hidegebb lesz, a hétvégén valószínűleg már napközben se lesz melegebb -5 foknál, éjjelente pedig akár -15 -20 fokig is hűlhet a levegő.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Trumpék egy nappal hamarabb kiköltöznek, így még tapétát is cserélnek a Fehér Házban

Nem a megszokott módon zajlik majd a leköszönő elnök ki- és az új elnök beköltöztetése a Fehér Házba.
Címkép: MTI/EPA/Polaris Images pool/Chris Kleponis - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Donald Trump és családja már egy nappal korábban kiköltöznek a Fehér Házból, így az új elnök költöztetése is más rendben zajlik majd, mint szokott - írja a CNN.

A hagyomány szerint a leköszönő elnök ki- és az új elnök beköltöztetése abban a hat órában zajlik, amikor ők az új elnök beiktatási ünnepségén vesznek részt. Tehát ekkor nem tartózkodnak politikusok az épületben. Maga a költöztetés pedig egy igen jól megkoreografált dolog, mindent képzett költöztetők, takarítók és inasok intéznek. Így, amikor a beiktatásnak vége, az új elnök és családja már az általuk kért ételekkel telepakolt hűtőt és a kedvenc kozmetikai szereikkel felszerelt fürdőszobát találja a Fehér Házban.

Ez most teljesen máshogy zajlik majd, mivel

Donald Trumpék már egy nappal korábban elhagyják a Fehér Házat, így jóval több idő marad a költöztetésre.

A leköszönő elnök és családja a tervek szerint nem vesz részt Joe Biden január 20-i beiktatásán, sőt már Washingtont is elhagyják addigra.

hirdetés

A CNN szerint Biden és felesége a beiktatás előtti estét egy washingtoni hotelben tölti majd. Ezalatt pedig a Fehér Házban lezajlik egy teljes körű fertőtlenítés (amire a lap szerint a koronavírus-járvány miatt van szükség), és szőnyegeket, tapétát is cserélnek, valamint több helyiségben kijavítják a padló hibáit is.

A lap forrásai szerint egyébként Trumpék már nem sokkal a választási eredmények közlése után csomagolni kezdtek, a pakolás felét már el is végezték. Melania Trump pedig már be is dobozolta a saját dekorációinak jelentős részét és Floridába szállíttatta azokat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Elon Musk csak pár napig volt a világ leggazdagabb embere

A Tesla és a SpaceX vezére hétfőn csaknem 14 milliárd dollárt veszített vagyonából, így ismét Jeff Bezos került a képzeletbeli lista élére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

13,5 milliárd dollár veszteséggel 176,2 milliárdra csökkent Elon Musk vagyona, miután a Tesla részvényeinek értéke 8 százalékkal csökkent hétfőn, írja a Forbes.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Musk néhány nap után ismét átadta az első helyet a világ leggazdagabb embereinek listáján Jeff Bezosnak.

Az Amazon alapítója közel 6 milliárd dollárral, 182,1 milliárd dolláros vagyonnal előzi meg Muskot. Bezosnak sem volt azonban hétfőn jó napja a tőzsdén: az Amazon értéke 2 százalékkal csökkent, ami összességében 3,6 milliárd dolláros veszteséget jelentett az 57 éves üzletembernek.

2020 elején Elon Musk még nagyon messze volt a Bloomberg milliárdos listájának élmezőnyétől. Az egyik napról a másikra az egekbe szökő Tesla részvényárfolyamának köszönhetően azonban év végégig 150 milliárd dollárral gyarapodott vagyona, 2021 első hetében pedig a tavalyi összesen 720 százalékos emelkedés után további 12 százalékkal nőtt az autógyártó cég értéke.

A Tesla ma már a világ legértékesebbnek számító autógyára, annak ellenére, hogy tavaly összesen félmillió kocsit épített, ami töredéke a piacot uraló olyan óriások termelésének, mint a General Motors vagy a Toyota.

Musk hétfői veszteségei ellenére is még 20 milliárd dollárral gazdagabb, mint a Bloomberg listáján 154,6 milliárd dollárral harmadik helyen álló, a luxusiparban érdekelt francia Bernard Arnault.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Közpénz költéséről kérdezte a legfőbb ügyészt Vadai Ágnes, a cégek helyett őt hívta be a rendőrség

Az ügyet korábban a 24.hu írta meg, a politikus ennek alapján írt Polt Péternek, ám most arról faggatták, honnan származik az információja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Novemberben írt a 24.hu arról, hogy az állami Antenna Hungária a NER egyik üzletemberének cégétől rendelt feltűnően drágán egy műsort. A cikk alapján a DK-s Vadai Ágnes Polt Pétert kérdezte meg írásban. A legfőbb ügyész ezt feljelentésnek értékelte és az ügyet átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

A politikus ezt követően idézést kapott a rendőrségtől és kedden ki is hallgatták. Vadai a Facebookon mondta el, hogy tíz éve nem járt a Gyorskocsi utcában. Nem érti, hogy az ügyben miért őt idézték be a szerződésben szereplő felek helyett.

"Engem hallgatott meg a rendőrség egy írásbeli kérdés kapcsán és nem a közpénzt költő és kapó cégek képviselőit!"

- írta hozzá.

Videójában beszélt arról is, hogy több mint egy órán át faggatták arról, honnan származik az információja. Erre ő csak annyit tudott válaszolni, hogy a 24.hu írása alapján fordult Polt Péterhez. Majd azt javasolta a rendőröknek, hogy kérdezzék a témáról az Antenna Hungáriát és a titokzatos Magno Studio Kft.-t.

VIDEÓ: Vadai Ágnes beszél az ügyről

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: