/hirek/ellenzek-orban-viktor-valsagkezelese-nem-csupan-megbukott-de-melybe-taszitotta-az-egeszsegugyet/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Ellenzék: Orbán Viktor válságkezelése nem csupán megbukott, de mélybe taszította az egészségügyet

Az ellenzéki pártok szerint a kormányfő „a koronavírusos magyar emberek betegágya mellől üldözte el” az őket segítő, gyógyító és ápoló embereket, ami „ordító felelőtlenség” és „a magyar nép ellen elkövetett bűntett”.
MTI - szmo.hu
2021. március 27.


Link másolása

hirdetés

A Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP szerint Orbán Viktor és "parlamenti papagájai" számos nyilvánvaló mulasztást és ballépést igyekeztek elhárítani a járvány kiszámíthatatlanságára, Brüsszelre, Sorosra mutogatva.

"Azt azonban senki és semmivel sem tudja megmagyarázni, miként lehet egy egészségügyi világjárvány kellős közepén egy önmagát korlátlan hatalommal felhatalmazó kormánynak olyan helyzetet teremteni, hogy az 5500 orvos és egészségügyi szakdolgozó pályaelhagyását eredményezze" - hangsúlyozták, hozzátéve, hogy Orbán Viktor "a koronavírusos magyar emberek betegágya mellől üldözte el" az őket segítő, gyógyító és ápoló embereket.

A közleményt megfogalmazó ellenzéki pártok szerint ez az "ordító felelőtlenség" nem szimpla kormányzati hiba, hanem - egészségügyi válsághelyzetben - a magyar nép ellen elkövetett bűntett.

Ahogyan az is elképesztő, hogy a kormány éppen a pandémia kellős közepén rendeli el - az ígért csereingatlan nélkül - a Szabolcs utcai hajléktalankórház kiürítését, végső soron megszüntetését - írták.

"Az Orbán-kormánynak minden felesleges dologra jutott ideje, csak éppen arra nem, hogy a járvány második, majd harmadik hulláma előtt megfelelően felkészítse a lakosságot és az egészségügyi rendszert. Három-négy hét késlekedéssel vezettek be minden, a járványt fékező intézkedést, aminek a tragikus következménye, hogy a vírus hatalmas előnyre tett szert a védekezéssel szemben" - emelték ki.

A közleményben azt írták, munkavállalók százezrei, munkahelyeket jelentő vállalkozások tízezrei, magukra maradt magyar emberek milliói nem kaptak semmilyen konkrét pénzügyi segítséget a kormánytól, csak a köztévében "pufogtatott lózungokat", milliárdokba kerülő óriásplakátokat és persze a tízéves "hazug ígéretet", hogy "senkit sem hagyunk az út szélén".

hirdetés

"Miközben orvosok és ápolók ezrei búcsúztak el hivatásuktól, addig az Orbán-família és a fideszes uraságok a magyar emberek kiszolgáltatottságát kihasználva ezermilliárdokkal tömték tele a saját zsebeiket. A gőgös cinizmus netovábbja, hogy Orbán strómanjai luxusrepülővel repkedtek egzotikus szigetekre és országokba nyaralni, shoppingolni, titkos és messziről bűzlő üzleti ügyleteiket intézgetni, nem törődve azzal, hogy magyar családok százezrei vannak bezárva, s kerültek óriási bajba" - fogalmaztak az ellenzéki pártok.

Azt követelik, hogy a kormány végre nyújtson konkrét pénzügyi segítséget a kilátástalan helyzetbe jutott családoknak, a megélhetés nélkül maradt munkavállalóknak, a bajba jutott magyar embereknek.

"A 2022-es kormányváltást követően ki fogjuk vizsgálni a kormány, és személyesen Orbán Viktor felelősségét az egészségügyi káosz, az említett 5500 egészségügyi dolgozó elüldözésének ügyében. A kormányzati válságkezelés kudarca miatt az emberek valódi válaszokra és közös megoldásokra várnak, ezért az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy folytatják a tényfeltárást a COVID 2021 Vizsgálóbizottságban" - áll a közleményben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk