hirdetés

HÍREK

Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra

Az idősebbek levélben kapnak egy nyomtatványt, amit postán tudnak visszaküldeni. Az oltást egy oltási terv alapján kaphatjuk majd meg, ha már lesz megfelelően biztonságos, idehaza engedélyezett vakcina.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 07.

hirdetés

Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra - közölte Dömötör Csaba a közösségi oldalán. Mint mondta,

mindenki jelezheti oltás igényét a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A regisztrációhoz meg kell adni a nevet, lakcímet, életkort, elérhetőséget és TAJ-számot.

A regisztrációt követően értesülhetünk a legújabb információkról, és arról is, hogy mikor kerülünk sorra az oltásban.

Oltani akkor fognak, ha már lesz megfelelő, biztonságos oltóanyag, melyet a magyar hatóságok is jóváhagytak. Egy oltási terv alapján zajlik majd az oltás. A sorrendet nem a regisztráció sorrendje adja majd. Elsőbbséget élveznek a védekezésben részt vevők, valamint a veszélyeztetettség mértéke is számít majd. A tömeges oltás új szakaszt jelent majd a vírus elleni küzdelemben - fogalmazott az államtitkár.

hirdetés
Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra

Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra.

https://vakcinainfo.gov.huKözzétette: Dömötör Csaba – 2020. december 7., hétfő

A Vakcinainfó szerint:

A koronavírus elleni vakcina felhasználása a lakosság tömeges oltására várhatóan 2021-ben kezdődhet. A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes lesz.

A védőoltások beadása oltási terv alapján történik majd a kijelölt oltópontokon. Az engedélyezett vakcina/vakcinák típusától is függ majd, hogy hány oltásból áll majd az oltási sorozat, illetve meddig tart a védettség. A Magyarországon engedélyezett vakcinákról és az általuk kialakított védettségről ezen a honlapon adunk ismertetőt.

Az oltás iránti igényt a honlapon lehet jelezni, regisztráció útján. 60 év feletti nyugdíjas honfitársaink a számukra levélben megküldött űrlapon is jelezhetik ezt az igényt, postai úton. A regisztráció biztosítja, hogy a lehető legtöbben értesüljenek a vakcinára vonatkozó legfontosabb információkról, és arról is, hogy mikor kerül sor az oltásra. Fontos tudni, hogy az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg. Elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók és az idősebb honfitársaink.

A regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti. Önmagában nem jelenti azt, hogy az illető automatikusan megkapja a védőoltást, mivel az az oltási terv alapján történik.

A portál szerint Magyarország már eddig is 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le több tíz milliárd forint értékben. A lekötött oltóanyagok között találunk oxfordi és amerikai vakcinákat is, a kormány emellett izraeli, kínai és orosz fejlesztőkkel is tárgyal.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk