/hirek/eletveszelyes-allapotban-van-ket-koronavirusos-magyar-fiatal-az-orszagos-koranyi-pulmonogiai-intezetben/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Életveszélyes állapotban van két koronavírusos magyar fiatal az Országos Korányi Pulmonógiai Intézetben

A két fiatalt műtüdőn keresztül lélegeztetik. Az intézmény intenzív osztályának vezetője szerint voltak, akik már felépültek hasonló állapotból.
hirdetés

Az Országos Korányi Pulmonógiai Intézetben

két olyan koronavírussal fertőzött fiatal fekszik válságos állapotban, akiket műtüdőn keresztül lélegeztetnek

– jelentette ki dr. Elek Jenő főorvos, az Országos Onkológiai Intézet intenzív osztályának vezetője a Spirit FM Spirit Show műsorában.

A felépülési esélyeikről azt mondta, korábban voltak, akik hasonló állapotból felépültek, és már otthon vannak.

Elek Jenő arról is beszélt, hogy miután Magyarországon a legtöbb koronavírussal fertőződött beteget a Korányi látta el, ez az intézet vált a legveszélyeztetettebbé. De hozzátette, hogy ennek ellenére egy kolléga, és egy más betegségben szenvedő páciens sem fertőződött meg a vírussal. A főorvos szerint ehhez az is hozzájárulhatott, hogy az épület adottsági lehetővé tették egy úgynevezett zsiliprendszer kialakítását.

hirdetés

A főorvos arról is beszélt, hogy náluk az elhunytak nagy része biztosan nem a Covid-ban halt meg

"hanem ez egy picit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsük. Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon. Teljesen egészséges 30-40 éves betegeink is voltak, akiknek óriási nagy csatát kellett vívnia az életéért"

- idézi az ATV.hu.

Elek Jenő azt is elmondta, szerinte Magyarország az ágyszámbiztosítással és a technika biztosításával példásan felkészült a nagy bajra, ami végül nem következett be. Azt viszont szerinte nehéz megmondani, hogy ezt mennyire kell visszafejleszteni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk