/hirek/elarasztja-az-internetet-az-ocean/
hirdetés

HÍREK

A klímaváltozás miatt 15 év alatt víz alá kerülhetnek az internet-kábelek

Ha nem állítjuk meg a globális felmelegedést, másfél évtizeden belül internet nélkül maradhatunk.
hirdetés

Mint az a wisconsini egyetemnek egy washingtoni konferencián bemutatott tanulmányából kiderült, a klímaváltozás a vártnál gyorsabban emeli az óceánok vízszintjét. Ez pedig azt jelentené, hogy az on-line kapcsolatok kritikus infrastruktúrái – mintegy 4.000 mérföld hosszúságú optikai szál és több mint 1000 mérföldnyi hub – víz alá kerülhetnek - idézte a New York Post.

A felmérés, amelyet Paul Barford, a számítógép-tudományok professzora vezetett, már 2033-ra jelentős károkat jósol. „Azt gondoltunk, hogy van 50 évünk arra, hogy kidolgozzuk az ezekkel szembeni védelmet. Tévedtünk” – mondta a professzor.

A legnagyobb veszélyben a hubok, az adatcsere idegközpontjai vannak, amelyek a nagy amerikai tengerparti metropoliszok, New York, Miami, Seattle, Los Angeles közelében vannak.

De a hatás globális szintű lesz.

Ez az első olyan tanulmány, amely rávilágít a klímaváltozásnak az internetet fenyegető veszélyeire. Eredményei a világháló struktúráinak világtérképe, az Internet Atlas adatain, és az amerikai Nemzeti Óceán- és Atmoszféra-hivatalnak az óceánok vízszint-emelkedésére vonatkozó előrejelzésein alapultak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk