hirdetés

HÍREK

Egyáltalán nem lehet majd tűzijátékot és petárdát árusítani idén

Egyébként is csak 3 óra maradt volna a felhasználásukra a kijárási tilalom miatt, de úgy tűnik, ennyi se lesz.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 10.

hirdetés

Mint azt megírtuk, a mai kormányinfón Gulyás Gergely megerősítette, hogy a karácsonykor érvényes szabályokról december 21-én döntenek majd.

A miniszter szerint mindenki szeretné, ha a családok együtt lehetnének, és olyan szabályokat lehetne elfogadni, ami néhány, vagy egy napra megkönnyíti a kapcsolattartást. A legfontosabb azonban a vírus terjedésének megakadályozása.

Emiatt az már biztos, hogy szilveszterkor nem lesz enyhítés: 8-tól kijárási tilalom van, 10 embernél több nem lehet egy helyszínen.

Ennek kapcsán beindultak a találgatások, milyen szabályok vonatkoznak majd a pirotechnikai eszközökre, amelyeket legálisan december 28-tól lehetne beszerezni.

Ugyanis mivel az év végi ünnepségeken használatos tűzijátékokat csak december 31-én este hattól másnap reggel hatig lehet felhasználni közterületen, az este nyolctól reggel ötig tartó kijárási tilalom az idő nagy részét lefedi.

hirdetés

Ha az eddig érvényes gyakorlatot alkalmaznák idén is, az annyit jelentene, hogy a 12 órás sávból mindössze 3 maradna meg: este 6 és 8, valamint másnap hajnal 5 és 6 óra között.

A téma előkerült a kormányinfón is egy újságírói kérdés formájában, Gulyás Gergely pedig hamar rövidre zárta: idén sem petárdát, sem tűzijátékot nem lehet árusítani.

Ez azt jelenti, hogy az iparág komoly válságba kerülhet, mivel a szilveszteri eladások hagyományosan az éves forgalom 70 százalékát adják.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk