hirdetés

HÍREK

Egy új program segít, ha ellopnák a jelszavadat

Mostantól két kattintással bárki ellenőrizheti, hogy feltörték-e az e-mail címéhez tartozó felhasználói fiókok valamelyikét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 06.

hirdetés

A Mozilla egy tesztsorozat után elérhetővé tette az új biztonsági szolgáltatását, aminek elindítását még júniusban jelentette be. A Firefox Monitor lényege, hogy

azonnal értesíti a feliratkozó felhasználókat arról, ha belépési azonosítóit (különösen email-címét és jelszavát) hackerek ellopták valahonnan.

Az új szolgáltatás a már régebb óta működő "Have I Been Pwned?"-re épül. Utóbbi rendszeresen begyűjti az internetre szivárgott vagy alvilági fórumokban felbukkant fiókadatbázisokat, és ezek átkutatásával mondja meg, hogy egy adott felhasználó adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek-e esetleg.

A Firefox Monitor ugyanakkor csak nevében viseli a Mozilla böngészőjének a nevét, mert azt valójában bármilyen más szoftverrel szörfölő felhasználók is igénybe vehetik. Az oldalon csak email-címüket kell megadniuk, amit ezt követően a Monitor egyrészt azonnal ellenőriz; másrészt a későbbiekben is megvizsgál majd minden új ismertté vált támadás után, és értesítést küld, ha felfedezi a lopást.

via PC Fórum

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk