hirdetés

HÍREK

Egy kattintással kiderítheted, a te Facebook-fiókodat is feltörték-e

A Facebook megmondja, érintett vagy-e az eddigi legnagyobb adatlopási botrányban.
Fotó: PxHere - szmo.hu
2018. október 13.

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy több mint 50 millió Facebook-felhasználó fiókjához férhettek hozzá szemfüles hekkerek, miután több biztonsági résen is átjutottak. De ezzel

nem csak a Facebookon fellelhető adatokhoz jutottak hozzá, hanem olyan appok információihoz is, mint a Tinder, a Spotify, az Instagram vagy az Oculus, mivel ezek mind kapcsolódnak a Facebook-fiókunkhoz.

A hekkerek a "View as", azaz "Megtekintés másként" funkciót buherálták meg úgy, hogy akár posztolni is tudnak az áldozat nevében amellett, hogy megszerezhetik annak adatait. Így elsősorban azok lehetnek veszélyben, akik az utóbbi időben használták a "Megtekintés másként" funckiót.

Ez a Facebook történetének eddigi egyik legsúlyosabb támadása.

Zuckerbergék természetesen nyomozást indítottak az ügyben, a jelenlegi állásról közleményben számoltak be. A vizsgálat szerint a hekkertámadás szeptember 14 és 27 között történt, akkor férhettek hozzá a bűnözők a felhasználók személyes adataihoz.

hirdetés

A közösségi oldal ugyanitt - angol nyelven - arról is tájékoztatja a facebookozókat arról, hogy érintettek-e az adatlopásban.

Ha megnyitod ezt a linket, és az "Is my Facebook account impacted by this security issue?" kérdés alatti szöveg egy zöld mezőben jelenik meg, nagy valószínűséggel megúsztad a támadást.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk