Egy falatnyi kis füles, ami elkussoltatja nekünk a külvilágot - Huawei FreeBuds Pro teszt

A hangsúly a zajszűrésen volt, ami veszélyesen jól sikerült.
Csákvári Péter - szmo.hu
2020. november 02.


Link másolása

Nem is értem, mi tartott ennyi ideig azóta, hogy a kétezres évek elején megjelentek azok az üzletemberek (vagy annak látszani akarók) fülére nőtt bluetooth headsetek. Persze a vezeték nélküli fülesek mai formájukban is köztünk vannak már pár éve, de talán most érettek meg annyira, hogy a komolyabb vezetékes játékosokkal is felvegyék a versenyt - felesleges kábelek nélkül. Noha azért a technika még csak kapargatja a lehetőségei padlóját, már érdemes befektetni az olyan gyöngyszemekbe, mint például a Huawei Freebud Prója is.  

A Huawei Freebuds Pro a széria tökélyre fejlesztett bestiája, ami – főleg a metálszürke kivitelben – igen csinosra is sikeredett.

A Huawei mindig is jól érzékelte, hogy mivel kellene kitűnnie egy-egy termékével, de a Freebuds Pro esetében úgy érzem majdnem minden téren odatette magát. A hangsúly azonban most a zajszűrésen volt, ami veszélyesen jól sikerült. Szó szerint…

A hibrid aktív zajcsökkentő technológiát alkalmazva ugyanis a fülesen befelé és kifelé néző mikrofonok érzékelik a fülön kívüli és a fülben lévő maradék zajt, majd a dinamikus meghajtók pontos zajcsökkentő jeleket generálnak. Ezáltal akár 40 dB zajcsökkentő hatást érhetünk el, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy az általános tömegzajt, monoton gépzajt simán kiszűri.

A zajcsökkentés típusát és mértékét magunk állíthatjuk. Három fő csapásirány közül választhatunk a fülesen található gombot hosszan lenyomva.

Zajbeengedést is választhatunk egy gombnyomásra, ha tisztába akarunk lenni a környezetünkkel, ami baromi hasznos tud lenni, ha épp valaki megszólítana minket az utcán, és nem tudnánk eldöntetni, hogy buszjegyre gyűjt egy szál cigit, vagy csak a kikötődött cipőfűzőnkre szeretné felhívni a figyelmünket. A zajszűrés már úgyis látványos, ha épp nem hallgatunk semmit, alapjáraton is tompítja a külvilág neszeit a füles. A jól sikerült szűrő azért is hasznos, mert nem kell üvöltetnünk a zenét, hogy élvezhetően halljuk, így nem kell ideje korán megsüketülnünk a munkába menős, magunkban tombolás miatt.

  

A szintén elég jól sikerült, ugyanakkor fele ennyibe kerülő Freeduds 3i-hez képest nagy változás a fizikai gombok beépítése, ami határozottan jobban működik a gesztusvezérlésnél. Bár jópofa volt kopogtatni a fülünket, de közel sem volt olyan hatásos, mint a gombok. 

A hordása először kényelmetlenebbnek tűnt, mint az előd, de rájöttem, hogy a Pro-t nem kell csontig tolni a csigába, elég kényelmesen becsusszantani, szépen fixen tart, sportolásnál is a helyén marad.

Hosszabb videókonferenciák közben szinte meg is feledkeztem arról, hogy a fülemben van annyira, hogy többször véletlenül a fülemben hagytam, és úgy mentem tovább a dolgomra. 

Az alu töltőtok igazán pofás, sugárzik belőle a minőség, kényelmesen simul kisebb zsebekben is. Ugyanakkor a fülest beszippantó mágnes olyan erővel ragaszkodik hozzá, hogy nedves\zsíros kézzel esélyünk sincs kiszedni, viszont azt sem tudom elképzelni, hogy véletlenül kiessenek a tokból, úgyhogy nem vág földhöz a kis trükközés kiszedéskor. 



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk