/hirek/egy-evig-alneven-bujkalt-londonban-egy-terrorszervezet-elol-az-europai-bizottsag-uj-vezetoje/
hirdetés

HÍREK

Egy évig álnéven bujkált Londonban egy terrorszervezet elől az Európai Bizottság új vezetője

A német Ursula von der Leyennek a Vörös Hadsereg Frakció elől kellett elmenekülnie a hetvenes években.
hirdetés

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy Ursula von der Leyen német védelmi minisztert jelölik az Európai Bizottság élére. A Daily Mail pedig most a német Die Zeit-nek adott korábbi interjúját szemlézve derítette ki, hogy a politikusnak a hetvenes években álnéven kellett bujkálnia Londonban.

Ursula von der Leyen az Andreas Baader és Ulrike Meinhof által vezetett Vörös Hadsereg Frakció nevű kommunista terrorszervezet elől menekült, ugyanis a hetvenes években a szervezethez több emberrablás és gyilkosság is kötődött Németországban.

A politikus akkor a felsőfokú tanulmányait a Göttingeni Egyetemen végezte, valószínűleg a terrorszervezet szimpatizánsai itt nézhették ki maguknak. A lap szerint pedig az is közrejátszhatott, hogy akkoriban apja, Ernst Ablrecht gyakorló politikus, Alsó-Szászország miniszterelnöke volt.

Ezután került von der Leyen Rose Ladson álnéven Londonba, ahol az akkor még fiatal lány egy évet töltött. Elmondása szerint pedig lenyűgözte London pezsgése és sokszínűsége a szürke Németország után. Belső szabadságot adott neki, amit állítása szerint azóta is őriz, pedig már hétgyermekes édesanya és politikus vált belőle.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk