/hirek/egy-8-eves-kislany-a-jarvany-legfiatalabb-aldozata-csehorszagban/
hirdetés

Egy 8 éves kislány a járvány legfiatalabb áldozata Csehországban

A cseh statisztikák szerint az áldozatok átlagos életkora eddig 78 év volt. A koronavírus legidősebb áldozata egy 110 éves nő volt, 16-an pedig fiatalabbak voltak 30 évnél.
hirdetés

Kiskorú áldozata is van már a koronavírus-járványnak Csehországban. A nyugat-csehországi Pilseni régióban február 22-én

egy nyolcéves kislány halt meg a vírus okozta Covid-19 betegségben

- jelentette az iDNES hírportál csütörtökön, a cseh egészségügyi minisztérium felülvizsgált és pontosított statisztikáira hivatkozva.

A hivatalos elhalálozási kimutatásokban már tavaly novemberben feltűnt egy 14 éves gyermek, de a későbbi felülvizsgálat során a bejegyzést tévedésnek minősítették és törölték a nyilvántartásból.

Szintén tavaly novemberben szakértői vitát váltott ki, hogy egy koronavírussal fertőzött fiatal anyának halva született meg a gyermeke. Az orvosi szakértők végül arra az álláspontra jutottak, hogy a halva született gyermeket nem lehet a járvány áldozatai közé sorolni.

Csehországban tavaly március elsején mutatták ki a laboratóriumi szűrések az első koronavírusos fertőzést. A járványnak azóta már több mint 21 ezer halálos áldozata van. Az utóbbi időben a napi halálesetek száma 160-180 között mozog.

hirdetés

A statisztikákból kiderült, hogy az áldozatok átlagos életkora 78 év volt. A koronavírus legidősebb áldozata egy 110 éves nő volt, 16-an pedig fiatalabbak voltak 30 évnél.

A helyzet Magyarországon is egyre romlik, ezért a kormány újabb szigorításokat rendelt el.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk