/hirek/duro-dora-most-nem-ledaralt-hanem-szettepett-egy-mesekonyvet/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Dúró Dóra most nem ledarált, hanem széttépett egy mesekönyvet

A politikus szerint Bán Zsófia: „Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más” című kötetében az is kifogásolható, hogy a főszereplője egy lánybagoly, akinek fiú neve van.
hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, Dúró Dóra országgyűlési képviselő megsemmisített egy magyar mesekönyvet a Mi Hazánk Mozgalom szeptember végén tartott sajtótájékoztatóján, mert az szerinte "homoszexuális propagandakiadvány". A Meseország mindenkié mesekönyvet ezek után szinte azonnal elkapkodták, és pillanatok alatt a könyv-sikerlista élére került. Többen is megszólaltak a könyv kapcsán, többek között Orbán Viktor is, aki annyit mondott, hogy hagyják békén a gyerekeinket.

A politikus pénteken a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy újabb mesekönyvet semmisített meg. Mint írja:

"Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: "beverem a pofájukat". Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún. Pride-on megnyitó beszédet is mondott.

Törvényjavaslatot nyújtok be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól, és kérdőre vonom a minisztert, hogy ezt mégis miért támogatják. Addig is széttéptem a sajtótájékoztatómon".

hirdetés

Dúró Dóra

Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben:... a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: "beverem a pofájukat". Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún.

A MI Hazánk Mozgalom elnökhelyettese most Bán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á - avagy mindenki lehet más című kötetét semmisítette meg.

Elmondása szerint egy édesanya hívta fel a könyvre a figyelmét. Dúró szerint az is kifogásolható a kötetben, hogy a főszereplője egy lánybagoly, akinek fiú neve van.

A Telex.hu kérdésére a politikus elmondta, hogy több tippet is kapott már, így valószínű, lesz folytatása az akciónak.

Bán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á - avagy mindenki lehet más 2019-ben jelent meg a Pozsonyi Pagony Kft. kiadásában. A Pagony.hu leírása szerint:

"Ismerjétek meg a harmadik Á-t! Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi-félék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De van, amikor Mimi néni sem elég: ilyenkor lép a színre Vagánybagoly, aki ott él az -iskola melletti erdőben, mindent tud, mindent lát, mindent ért, és segít a gyerekeknek. Vagyis Vagánybagoly egy igazi szuperhős! Bán Zsófia (Esti iskola, Turul és dínó, Lehet lélegezni) – meséje igazi érzékenyítő mesekönyv, hiszen minden fejezete, minden története arra emlékeztet, amit az alcím ki is mond: mindenki lehet más. Még ha néha ezt nem is mindig olyan könnyű elfogadni és feldolgozni."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk