hirdetés

HÍREK

Dulakodás tört ki a cseh parlamentben, mert az egyik képviselő nem volt hajlandó maszkot húzni

A független képviselő mikrofonját előbb kikapcsolták, ezért a pulpitushoz ment, ahonnan a biztonsági őrök erőszakkal próbálták elvinni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 22.

hirdetés

Botrányba fulladt a cseh parlament ülése, miután az egyik képviselőt a maszkviselés elmulasztásáért mikrofonja kikapcsolásával sújtották, mire ő válaszul a pulpitushoz ment, ahonnan a biztonsági őrök erőszakkal próbálták leparancsolni - írja az ATV.

Ahogy másutt, úgy Csehországban is a járványhelyzettel kapcsolatos döntések teszik ki jelenleg a parlamenti ülések nagy részét. Ezúttal a szükségállapot meghosszabbítása volt a téma, amelyet végül hosszas vita után szavaztak meg: Csehországban legalább február 14-ig marad a szükségállapot.

A javaslatot az ellenzéki pártok egyhangúlag utasították el, végül a kormánypárt és az őket kívülről támogató kommunista képviselők szavazataival tudták csak megszavazni a meghosszabbítást.

Ekkor azonban Lubomír Volny független képviselő fel kívánt szólalni az ügyben, viszont a politikuson nem volt maszk, amelynek viselése kötelező lett volna.

Tomás Hanzel parlamenti alelnök emiatt némította Volny mikrofonját, akit azonban ez nem állította meg abban, hogy felszólaljon: egyenesen a pulpitushoz ment, és az ott található mikrofonba kezdett beszélni - úgy, hogy közben Hanzel ott ült.

Az alelnök próbálta ellökni Volnyt a mikrofontól, aki azonban makacsul tartotta magát, miközben a mikrofonba azt ismételgette, hogy nem fogják ilyen módon elhallgattatni. Pár másodperccel később biztonsági emberek rohanak a pulpitushoz, hogy a férfit eltávolítsák onnan, ekkor kezdődött a dulakodás, amely a Twitterre feltöltött videón jól látható:

hirdetés

A közjáték miatt fél órára szüneteltették az ülést. Volny kijelentette, hogy ebben a konfliktusban ő a bántalmazott, ezért eszében sincs bocsánatot kérni. Az alsóház többsége ugyanakkor elítélte a férfi viselkedését.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk