hirdetés

HÍREK

Drámai a helyzet Brazíliában: már sírokat kell kiásni, hogy legyen hely a járvány új áldozatainak

A dél-amerikai országban még mindig nem érte el a csúcspontot a vírus.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 14.

hirdetés

Brazília arra kényszerült, hogy kiássák a sírokból a holttesteket, ezzel helyet biztosítva a koronavírus áldozatainak. A dél-amerikai országban ugyanis a halálozási arány még mindig folyamatosan nő.

A brazíliai áldozatok száma 42 791, az azonosított betegek 851 000-en vannak, amivel az Egyesült Államok után a második leginkább érintett országgá vált a járvánnyal kapcsolatban.

Sao Paulo az országban a vírus központja, ahol a halálesetek száma elérte az 5480-at, így a kontinens egyik legsúlyosabban érintett régiójává vált.

A nemrég készült légifelvételeken jól látszanak a hatalmas tömegsírok, amelyeket a halálos áldozatok számára alakítottak ki a 12 milliós városban.

Sao Paulo önkormányzatának temetkezési szolgáltatója elmondta a Mirrornak, hogy a legalább három éve eltemetett testeket kiássák, hogy felszabadítsák a helyet a koronavírus áldozatainak.

hirdetés

A sírkertek dolgozói kiássák a testeket, és a csontokat számozott zsákokba teszik, majd eltárolják őket addig, amíg a rá következő 15 napon belül át nem szállítják őket környező temetőkbe.

A helyi tisztviselők egy nyilatkozatban azt állították, hogy a csontokat nyilvános csontkamrákba helyezik. Ezek olyan helyek, amelyekben az emberi maradványok egy halomban kerülnek végső nyugalomra.

Egy szóvivő szerint a Sao Paolo-i Vila Formosa temetőben áprilisban 1 654 embert temettek el, ami 500-zal több, mint márciusban. A helyiek aggódnak, mert a korlátozásokat feloldották annak ellenére, hogy még mindig nem érte el a vírus a csúcsot. „Az emberek azt mondják, semmi se ijeszti meg a sírásókat. A koronavírus igen” – nyilatkozta egy helyi sírásó, Adenilson Costa.

Annyi munkájuk van mostanság Costa szerint, hogy nemrégiben eltemették az egyik rokonát nem messze onnét, ahol épp ő dolgozott, és még csak nem is tudott róla.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk