/hirek/dr-kunetz-zsombor-gyogyithato-betegek-fognak-meghalni-az-atvezenyles-miatt/
hirdetés

HÍREK

Dr. Kunetz Zsombor: gyógyítható betegek fognak meghalni az átvezénylés miatt

Hamarosan uniós segítséget kell kérni az ellátáshoz.
hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, Dr. Kunetz Zsombor, orvos egészségügyi szervező a közösségi oldalán írta meg, hogy az orvosok átvezénylésével lehetetlen helyzetbe hozzák az Uzsoki kórházat.

Hétfőn a Klubrádió reggeli műsorában szintén arról beszélt, hogy a kormány egy régi, elavult koncepciót használ, mikor a koronavírusos betegeket ellátó néhány nagy kórházba orvosokat, szakápolókat vezényelnek át.

Úgy véli, hogy ez az „eszement vándoroltatás”, a kapkodás emberéletekbe kerülhet. Szerinte menthető betegek fognak meghalni, de mind a két oldalon, a covidos és az egyéb betegségben szenvedők között is.

Az elvezénylés miatt ugyanis a kisebb intézmények szakember nélkül maradnak. A túlterhelt dolgozók közül pedig egyre többen mennek betegállományba, vagy rosszabb esetben a pályát is elhagyják.

hirdetés

Kunetz Zsombor azt mondta a rádiónak, hogy az Orbán-kormány sosem irányította megfelelően a járvány elleni védekezést. Az adatok azt mutatják, hogy a fertőzés folyamatosan terjed, nincs robbanásszerű megbetegedés, ezért nem kellene kapkodni, és hirtelen átvezényléseket elrendelni.

Átgondolt intézkedésekre lenne szükség - véli -, de ennek nem látni a nyomát. Most nyolc nagyobb intézménybe próbálják koncentrálni a covid-ellátást, de közben 80-90 másik kórház szakember nélkül marad.

Most úgy látja, hogy

a betegek 1 százaléka miatt a 99 százalék ellátását kockáztatják. Mindezt 600 beteg miatt, miközben 60.000 kórházi ágy van.

Szerinte a megyei kórházakat, egyetemi központokat kellene vidéken "felturbósítani", a kis kórházakból elvonni munkaerőt a Covid-osztályokra. Az átvezénylésekkel nem lesz több orvos és egészségügyi dolgozó. Attól sem lesz több belőlük, ha a meglévőket ide-oda vezényelgetik, hogy tüzet oltsanak.

Ezek alapján

szerinte Magyarországon az egészségügyi ellátás nincs messze az összeomlástól. Előbb-utóbb nemzetközi segítséget kell kérni az Európai Uniótól

– mondta el.

Az orvos nemrégiben arról is beszélt, nem igaz, hogy a kormány a WHO protokollja szerint végzi a koronavírus-teszteket, mert ha így lenne, nem csúsznának el hat-hét nappal a budapesti tesztek. Szerinte a teszteléssel a mentősökre olyan pluszfeladatot toltak rá, amit nem biztos, hogy elbír a rendszer.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk