hirdetés

HÍREK

Donald Trump visszaléphet az elnökjelöltségtől?

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 30.

hirdetés

Ezzel párhuzamosan már a párton belül is néhányan próbálják minél távolabb tartani magukat Trumptól, aki az utóbbi hetekben egyre több erősen megosztó kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet.

Miközben az elnök nyilvános megjelenései során tudatosan kerüli a maszk viselését, addig a republikánusok szenátusi frakcióvezetője szerint nincs semmi gond az arc eltakarásával az országot sújtó koronavírus-járvány idején. Mitch McConnell szerint "senkit sem szabad megbélyegezni azért, ha maszkot viselve indul el otthonról".

Közben Mike Pence-ről a hétvégén maszkos fotó készült, és az alelnök arra biztatta az amerikaiakat, hogy minél többen tegyék ugyanezt. Hozzá hasonlóan Dick Cheney korábbi republikánus alelnökről szintén maszkos fotó jelent meg a Twitteren a #realmenwearmasks, vagyis "az igazi férfiak maszkot viselnek" hashtaggel.

Trump népszerűsége továbbra is töretlen a pártot támogatók körében. Ugyanakkor az elnök helyettes kampánymenedzsere hétvégén arra emlékeztetett, hogy közvéleménykutatások egyelőre a demokrata jelölt, Joe Biden győzelmét vetítik előre.

Egyes vélemények szerint azonban Trump esélyei jelentősen javulni fognak ősszel, ha a választópolgárok a kampányeseményeken is láthatják majd felszólalni Joe Bident, akit a legtöbb konzervatív sajtóorgánumban csak "elhibázott jelölt" néven emlegetnek.

Ettől függetlenül abban minden republikánus-közeli egyetért, hogy Trumpnak jobban kellene hangsúlyozni a következő négy évre vonatkozó tervét, és kisebb hangsúlyt kell fektetni az elmúlt időszak eredményeire a kampánygyűléseken.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk