/hirek/dolgozni-kell-de-bulizni-nem-lehet-kiakadtak-a-britek-a-legujabb-jarvanyintezkedesek-miatt/
hirdetés

HÍREK

Dolgozni kell, de bulizni nem lehet? – kiakadtak a britek a legújabb járványintézkedések miatt

Furcsállják a felemás szigorítást.
hirdetés

Bár egyelőre mindenki tagadja, hogy Nagy-Britanniában újra bevezetnék az országos karantént, nem mondható, hogy Őfelsége alattvalói túlzott lelkesedést mutatnának a koronavírus-járvány újbóli erősödése miatt hozott intézkedések miatt.

A felháborodás, amely elöntötte a közösségi médiát, némileg érthető, hiszen némelyik szabályban elég nehéz logikát felfedezni. A járvány jelen pillanatban nem mentesít senkit az alól, hogy ne menjen be a munkahelyére, ugyanakkor megtiltották a hat főnél nagyobb összejöveteleket. Korábban a korlát 30 fő volt. 

Tehát – mennydörögnek a polgárok – az oké, hogy egy hivatalban akár több tucatnyian is közös levegőt szívnak, de az már nem, hogy a haverok összejöjjenek bulizni, esetleg szélesebb családi körben ünnepeljenek meg egy születésnapot.

„És ki lesz az a hetedik barát, akit kizárunk, hála Borisnak?” – címeznek keserű üzenetet Boris Johnson kormányfőnek a Tiktokon.

hirdetés

Vannak, akik egyenesen azt mondják: a kormány „vegyes üzeneteket küld” – magyarul össze-vissza beszél – hiszen augusztusban még arra biztatták az embereket, hogy járjanak pubokba, éttermekbe, hogy segítsék a több hónapos zárlat miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósokat – írja a Metro, amely szerint már azt is rebesgetik, hogy nemcsak néhány kivételesen fertőzött körzetben, de országosan is este 10 óra után kijárási tilalmat rendelnek el. Sőt, az a rémhír is terjed, hogy az intézkedések egész télen érvényben lesznek, és még a karácsonyi ünnepeket is tönkreteszik.

Az iskolák és a munkahelyek mentesülnek a hatfős tilalom alól, amelynek megszegését 100 font (kb 40.000 forint) bírsággal sújtják, és minden újabb vétségnél az összeg megduplázódik. Ezen felül kivételt képeznek az esküvők, temetések és szervezett csapatsportok, a közösségi távolságtartási szabályok figyelembe vételével.

Az intézkedések azután léptek életbe, hogy az egészségügyi illetékesek figyelmeztették a kormányt: túlságosan elengedték magukat a britek, különösen a fiatalok, és a fertőzések legfőbb oka, hogy nem tartanak egymástól távolságot a baráti, családi összejövetelek során. Boris Johnson a héten várhatóan a Downing Street 10-ben tartott sajtókonferencián jelenti be hivatalosan az új intézkedéseket, egyúttal a kormány új kampányt indít „Kéz. Arc. Távolság” (Hands. Face.Space) címmel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk