„Dicséret-fétis”: Rengeteg nő szexuális fantáziája, a férfiak számára azonban ismeretlen terep

A szexuális fantáziák megosztásának egyik fő helyszíne lett a TikTok. Most a „praise kink” fogalmába vezetett be minket.

Link másolása

A szexuális preferenciák minden egyén számára különbözőek, azonban a közösségi média, különösen a TikTok, térhódításával, betekintést nyerhetünk abba, hogy embertársaink a világ minden tájáról miket részesítenek előnyben.

Ezek közül az egyik, ami felbukkant, meglepő abban az értelemben, hogy nagyon sokan élvezik, talán még a definíció ismerete nélkül is. Ez pedig nem más, mint a 'praise kink', azaz a "dicséret-fétis".

Dr. Nicole K McNichols szexprofesszor magyarázata szerint: "A praise kink-es embereket az izgatja fel, ha a partnerük szex közben bókol nekik, dicséri őket. A praise kink persze egy kontinuumon létezik, mert, úgy értem, ki nem szereti, ha azt mondják neki, hogy gyönyörű, dögös vagy valamilyen módon elképesztő?".

Mióta a közösségi média világában is elterjedt téma lett a szexuális vágyak megosztása, egyre többen nyilatkoztatják ki saját fantáziájukat és preferenciáikat. Többek között Jana Hocking adatközlő rovatvezető is.

A Daily Mailnek írt cikkében elismerte, hogy "ez borzasztóan önző, kissé nárcisztikus, és valószínűleg kicsit szégyentelen dolognak számít bevallani." Azonban teljes mértékig egyetért vele, hozzátéve, hogy

"A TikTok-on már 60 millióan nézték meg, szóval nyilvánvalóan nem én vagyok az egyetlen, aki lájkolja. A praise kinkben olyan emberek vesznek részt, akiknek bejön, ha azt hallják, hogy milyen csodálatosak (különösen a hálószobában)."

Hocking azzal folytatja, honnan tudhatja valaki, ha 'praise kink' izgatja:

"Szóval, ha olyan vagy, mint én, és egy kicsit megvadulsz, amikor a pasid 'jó kislánynak' nevez, miközben a lepedők között csinálod... üdvözöllek, te is a 'praise kink' törzs tagja vagy.

Más népszerű dicséretek, amelyeket az emberek ebben a törzsben szeretnek hallani, a következők: 'Nagyon jól csinálod', 'Csodálatosan néznek ki a melleid ebből a szögből', 'Annyira jó vagy ebben' és 'Bébi, csodásan érezlek'. Oké, teljes kitárulkozás... ez az, amire én is beindulok, de mások is."

A TikTokon a legkülönbözőbb formában jelennek meg a praise kinkkel kapcsolatos videók, a tag segítségével több százan osztják meg az élményeiket. Az egyik felhasználó például egy képernyőfelvételt osztott meg, melyen az látható, hogy játékostársa olyan dicséretekkel bíztatja, mint például: "szép munka" és "ez elképesztő", miközben kiiktatta ellenfeleiket. A felvétel melletti leírás a következő volt: "Ez a srác egész játékban a praise kinkemet táplálta, anélkül, hogy tudott volna róla".

@boostedxegirl

♬ original sound - Boosted eGirl

Egy másik TikToker azt írta: "Szóval láttam, hogy a TikTok-on trendi, hogy... sok lány rájött, hogy praise kinkje van. Csak hogy tudd, ha így van, akkor valószínűleg a megerősítő szavak a két legfontosabb szeretetnyelved egyike.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk