/hirek/deutsch-tamas-ismet-bocsanatot-kert-kijelentesei-miatt-az-europai-neppart-tagjaitol/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Deutsch Tamás ismét bocsánatot kért kijelentései miatt az Európai Néppárt tagjaitól

Levelében azt írta, nem állt szándékában egyetlen képviselőt, a pártcsalád egyetlen tagját sem megsérteni.
MTI - szmo.hu
2020. december 15.

hirdetés

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP néppárti (EPP) képviselőcsoportjának címzett levélben kért bocsánatot a frakciót és vezetőjét bíráló kijelentéseiért, ugyanis - mint közölte - nem állt szándékában egyetlen képviselőt, a pártcsalád egyetlen tagját sem megsérteni. Az EP-képviselő erről Brüsszelben nyilatkozott kedden.

A képviselő azzal összefüggésben nyilatkozott, hogy Othmar Karas néppárti EP-képviselő december elején a magyar politikus kizárását kezdeményezte az Európai Néppárt (EPP) uniós parlamenti frakciójából Deutsch Tamás azon nemrégiben tett kijelentése miatt, amely párhuzamba állította az EP néppárti frakciójának és a frakció vezetőjének, Manfred Webernek a jogállamisági mechanizmus melletti kiállását a 20. század önkényuralmi rendszereinek módszereivel.

Deutsch Tamás magyar újságíroknak kijelentette, a néppárt ereje az egységében és a sokszínűségében van, ettől tud a legnagyobb támogatottsággal bíró európai politikai pártként működni. Amennyiben sokféleségén változtatni akar, akkor az ereje is gyengül - vélekedett. Szerinte a szerda esti néppárti frakcióülésen a korábbinál higgadtabb, nyugodtabb és józanabb tanácskozás várható az előterjesztésről.

"Mindenfajta félreértés elkerülése érdekében azt az összehasonlítást, amit használtam, a magam részéről visszavonom, hogy a bocsánatkérésem mellett ez további hullámokat ne gerjesszen a néppárton belül"

hirdetés

- fogalmazott.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőinek egyetlen forgatókönyvük van a szerdai frakcióülésre vonatkozóan, mégpedig az, hogy továbbra is az Európai Néppárt képviselőiként folytatják az uniós parlamenti munkájukat - emelte ki.

Deutsch Tamás levelében kiemelte: nem állt szándékában senkit sem megsérteni. Sem a képviselőcsoport vezetőjét, sem a frakció tagjait, sem pedig a politikai családot - írta.

"A megfogalmazás helytelen volt a részemről, amiért elnézést kérek. Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom"

- fogalmazott.

A képviselő reményét fejezte ki, hogy a kialakult feszültségek feloldhatók és a frakció folytatni tudja munkáját az Európai Unió erősítése érdekében. Különösen egy olyan válsághelyzetben, amikor az egységre minden korábbinál nagyobb szükség van - tette hozzá a politikus.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk