/hirek/david-attenborough-es-leonardo-dicaprio-mondataival-hivnak-a-penteki-globalis-klimatuntetesre/
hirdetés

HÍREK

David Attenborough és Leonardo DiCaprio mondataival hívnak a pénteki globális klímatüntetésre

'A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene.' Budapesten és országszerte több városban is tiltakoznak a környezet pusztítása miatt.
hirdetés

Május 24-re újabb globális klímasztrájkot hirdetett a Fridays For Future mozgalom. Felhívásukban azt írják:

"Mutassuk meg, hogy mi, magyarok is megértettük a helyzet súlyosságát, és készek vagyunk tenni ellene! Legyünk május 24-én minden eddiginél többen!"

VIDEÓ: Május 24-re újabb globális klímasztrájkot hirdettek

A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van - írták a szervezők a budapesti eseményhez.

Azt szeretnék, ha a helyzetet valódi krízisként kezelnék, hiszen már Magyarországon is tapasztalhatók a hatások, az aszály, az újfajta betegségek, a szélsőséges időjárás. A világon fajkihalási hullám zajlik.

hirdetés

"Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!"

Új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet - írták.

"Álljunk ki együtt azért, hogy végre meglássa mindenki - a vezetőink és a hétköznapi emberek egyaránt - hogy cselekednünk kell, az élet minden területén. Ne felejtsük el, hogy az esemény után két nappal Európai Parlamenti választások lesznek, ragadjuk meg a lehetőséget, válasszunk olyan képviselőket, akiknek számít a jövőnk!"

Szervezők közlése szerint további sztrájkok lesznek több vidéki városban is, a kapcsolódó eseményeket a ITT találjátok. Eddig többek között Miskolc, Szeged, Pécs, Tata, Karcag, Győr, Kecskemét, Szekszárd, Debrecen csatlakozott a sztrájkhoz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk