/hirek/csanyi-sandor-az-szfe-ugyrol-oszinten-szolva-en-azt-sem-tudtam-ki-van-kormanyon/
hirdetés

HÍREK

Csányi Sándor az SZFE ügyről: „Őszintén szólva én azt sem tudtam, ki van kormányon”

„Lehet, hogy azért vezetik ők a főiskolát, mert értenek hozzá” – fogalmazott a színész.
hirdetés

Néhány napja azt lehetett olvasni, Csányi Sándor színművész nem kíván nyilatkozni a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzetről, mert „nem kíván politikával foglalkozni”.

Most azonban mégis megszólalt, egy Facebook-bejegyzésben üzent. Elmondta, hogy egy körkérdésre adott válasznál többet akar mondani az egyetemről, elsősorban az ott tanulók és tanítók védelmében. Most is beszélt arról, hogy aktuálpolitikai kérdésekkel nem foglalkozik, és nem is ért hozzá, de kijelentette, hogy amíg az egyetemre járt, ott biztosan nem volt semmilyen ideológiai képzés. (Kormánypárti megszólalók ugyanis korábban ezzel vádolták az intézményt.) Mint fogalmazott, „őszintén szólva én azt sem tudtam, ki van kormányon”.

Arra a felvetésre, hogy a színművészetit egy szűk baráti kör vezeti, azt válaszolta, hogy „ez igaz. Ez így is van évek óta, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás, Székely Gábor és Máté Gábor.”

Szerinte azonban ebben nem összeesküvés-elméletet kell látni, hanem a szakértelmet. „Lehet, hogy azért vezetik ők a főiskolát, mert értenek hozzá”

- fogalmazott a színész. Szerinte túl sok befektetett energia és túl kevés pénz jár ezzel ahhoz, hogy más legyen az oka a régóta tartó vezetésnek. Mint fogalmazott, ezért állnak ki sorra színészek és rendezők ezek mellett az emberek mellett, mert ők életüket és vérüket adják a szakmájukért.

hirdetés

A diákokról szólva elmondta, hogy

„nem esnek bele ebbe a szabadságharcos közhelybe, hogy üvöltök, és ha velem üvöltenek, akkor visszaüvöltök. Csodálatos látni, hogy a gyűlölködésre tudnak értelmesen, intelligensen és szellemesen válaszolni. És én azt gondolom, hogy ez az útja annak, hogy valahogy ezt a harcot meg lehessen nyerni.”

Mint mondta, kevés esélyt lát ugyan rá, de mégis reménykedik benne, hogy valamilyen kompromisszum születik, és elkezdődhet végre az oktatás az egyetemen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk