/hirek/csak-webkameran-keresztul-lathatja-ujszulott-gyermeket-a-koronavirusos-edesanya/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Csak webkamerán keresztül láthatja újszülött gyermekét a koronavírusos édesanya

A fiatal kismama addig nem találkozhat a babájával, amíg meg nem gyógyul. Addig csak a telefonján láthatja a kicsit.
hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, egy koronavírussal fertőzött édesanya kisbabáját császármetszéssel hozták világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

A kismamánál nem sokkal a szülés előtt diagnosztizálták a Covid-19 fertőzést.

A kisbaba a várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal született meg.

Magyarországon ez az első eset, hogy koronavírus-fertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

hirdetés

A vizsgálatok során kiderült, hogy a baba nem kapta el a fertőzést, jól van, jelenleg intenzív osztályon figyelik. Az édesanyja is jobban van, őt a covidos osztályon kezelik. Haza csak akkor mehet majd, ha negatív lesz a tesztje és egészséges lesz.

A nő addig nem is érintkezhet a babájával, amíg meg nem gyógyul. Az apa sem látogathatja az újszülöttet, ezért felszereltek egy webkamerát a kicsi mellé, hogy a család azon keresztül láthassa őt.

"A hölgy egyelőre nem találkozhat a babával, hiszen jelenleg több száz méter választja el őket egymástól, a csecsemő ugyanis a koraszülött intenzív osztályon van megfigyelés alatt. Ha az anyukának megszűnnek a panaszai és több PCR-tesztje is negatív lesz, akkor már meglátogathatja az újszülöttet"

– mondta el a Borsnak dr. Bánhidy Ferenc, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese.

Azt is elmondta, hogy egyelőre az édesanya állapota sem teszi lehetővé, hogy meglátogassa a gyermekét, de szépen gyógyul. Mivel egy fiatal és alapvetően egészséges nőről van szó, az orvosok bíznak abban, hogy pár nap alatt felépül a betegségből.

Bár a kisbaba jól van, neki még hetekig a kórházban kell maradnia, hogy fejlődhessen - mondta dr. Bánhidy Ferenc.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk