/hirek/coca-cola-plakatbotrany-szolidaritasi-setat-hirdettek-civilek/
hirdetés

HÍREK

Coca-Cola plakátbotrány: szolidaritási sétát hirdettek civilek

A végén egy közös fotót is készítenek, hogy megmutassák: sokféleségük ellenére is összeköti őket egymás tisztelete.
hirdetés

Vasárnap szolidaritási sétát szerveznek civilek és hozzájuk csatlakozó szervezetek a Coca-Cola plakátok miatt kirobbant botrányt követően.

A #loveislove mottójú, vagyis a nemi identitástól független szerelem szabadsága mellett kiálló képek óriási vitát váltottak ki. Boldog István fideszes országgyűlési képviselő bojkottot jelentett be, a Pesti Srácok a mozgáskorlátozottakat sértő írást jelentetett meg, és már a világsajtó is a magyarországi reakciókkal foglalkozott.

Az üdítőgyár végül bejelentette, lecseréli a plakátokat.

A most sétára indulók vasárnap délután 4-kor indulnak a Clark Ádám térről, a Lánchíd, a Széchenyi tér, a József Attila utca és a Sas utca érintésével a Szent István térre, és a Bazilika előtt egy közös fotót készítenek majd.

Az esemény Facebook-oldalán azt írják:

hirdetés

"Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíjbiztosításunknak vagy egy utazásnak. Egy ideális világban nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Egy ideális világban azért szerepelnénk a plakátokon, mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más, abban az ideális világban legalábbis ugyanúgy megtehetnénk mindezeket, mint a többiek.

Egy pár órára mutassuk meg, hogy milyen is lenne ez a világ. Vonuljunk fel közösen és szerepeljünk egy képen. Mindenféle ember, akiket „csupán” egy dolog köt össze: egymás tisztelete.

Tarts velünk vasárnap délután!

Vonuljunk együtt: mozgássérültek és épek, bármiféle kapcsolatban élők és szerelmet érzők, bárki, aki kirekesztettnek érzi magát és mindenki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk.

Forduljunk egymás felé, tartsunk össze, így vagyunk képesek cselekedni.'


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk