/hirek/budapest-diszpolgara-lett-demszky-gabor-es-tarlos-istvan/
hirdetés

HÍREK

Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István

Karácsony Gergely közel egy éves ígérete teljesült ezzel.
hirdetés

A Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésén megszavazta, hogy díszpolgári címet adományoz Budapest két korábbi főpolgármesterének, az 1990 és 2010 között regnáló Demszky Gábornak és a 2010 és 2019 között a város élén álló Tarlós Istvánnak.

A hírt épp Karácsony Gergely jelenlegi városvezető jelentette be Facebook-oldalán, aki közel egy éve, nem sokkal megválasztása után felvetette az ötletet.

„Örülök, hogy tegnap benyújtott javaslatomat támogatta a Fővárosi Közgyűlés, mert egy olyan országban hiszek, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek. Egy olyan országban, ahol gondolhatunk mást és máshogyan a világról és a nemzetről, de soha senki nem vitathatja el a másik jogát a hazaszeretethez”

- írja Karácsony, hozzátéve, hogy: „Nekem ezer dologban volt vitám Tarlós Istvánnal. Azért indultam el a választáson a kihívójaként, hogy ezt a vitát megvívjuk. Erős felhatalmazást kaptam a választóktól arra, hogy az övétől merőben eltérő politikát csináljak Budapesten. De ettől még én soha, egyetlen pillanatra sem vitatom el Tarlós Istvántól, hogy teljes szívéből szereti ezt a várost, hogy rengeteget tett Budapestért. Sok-sok nagyszerű dolgot is megvalósított. És biztos vagyok benne, hogy Demszky Gáborral is jó sok vitánk lenne számos kérdésben. De, hogy Budapest ügyét mindig a szívén viselte, és keményen dolgozott ezért a városért, azt sosem kérdőjelezném meg. Irányítása alatt egy szocialista nagyvárosból valódi világváros lett.”

Karácsony Gergely kifejtette:

hirdetés

„Szerintem ezt a hazát és ezt a várost is lehet és szabad is sokféleképpen szeretni. Szeretik ezt a várost a benne élő budapestiek függetlenül attól, hogy kire szavaznak egy választáson. És szeretik a választott képviselők, polgármesterek, városvezetők is.

Minket, a Fővárosi Közgyűlés jelenlegi és volt tagjait sok minden elválaszthat, de egyvalami biztosan összeköt. A város szeretete.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk