/hirek/boldogtalan-magyarok-boldogsag-finnek-happinessreport-magyarorszag/
hirdetés

HÍREK

Kiderült, hogy a magyar nem túl boldog nemzet

A finnek a legboldogabbak, Magyarország pedig a 69. a 156 országot értékelő listán.
hirdetés

Meglepő eredmény született egy, a világ 156 országát vizsgáló felmérésben. A vizsgálat eredménye az lett, hogy a finnek a legboldogabbak,

a magyarok viszont lemaradtak, és csak a 69. helyen állnak.

A legboldogabb országok nagyjából évek óta ugyanazok, csupán a helyük változik a listán: Finnország, Norvégia és Dánia van az első három helyen.

A világ legboldogabb helyei a Worldhappiness Report szerint szinte mind azonos dolgokban emelkednek ki, hat ilyen tényezőt azonosítottak: magas jövedelem, magas várható élettartam, erős szociális háló, nagyfokú szabadság, társadalmi bizalom és nagylelkűség.

Ami veszélyezteti a boldogságot, az például az elhízás, a depresszió, és az egyébként az Egyesült Államokra jellemző probléma: az ópiáttartalmú gyógyszerek szedése, illetve túladagolása.

hirdetés

Mi alapján és hogyan mérnek? "A Gallup World Poll kérdéssora úgy lett kialakítva, hogy az egyes országok között minél inkább összehasonlítható eredményeket adjon. Ettől függetlenül a dolog önbevallásos jellegéből adódó bizonytalanság mindenképpen jelen van az ilyen kutatásokban, amit sok tudós problémásnak tart. Az a tény ugyanakkor, hogy a 2005-óta végzett felmérések időben és térben is konzisztens képet mutatnak (nincs értelmezhetetlen ingadozás), egyértelműen arra utal, hogy a boldogság, illetve a szubjektív jóllét, valójában mérhető. Az alábbiakban az ilyen méréseken alapuló országrangsort tekintjük át, amit World Happiness Report címen publikálnak 2012 óta" - írja a Portfolio.

A lista egyik érdekessége, hogy Magyarország helyzete a felmérés szerint egy kicsit javult a tíz évvel ezelőttihez képest.

Via: Portfolio


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk