/hirek/boldogkoi-a-kormany-tablazata-szerint-tobb-szazszor-annyian-halnak-meg-nalunk-a-pfizer-oltasa-utan-mint-amerikaban-ez-kizart/
hirdetés

HÍREK

Boldogkői: a kormány táblázata szerint több százszor annyian halnak meg nálunk a Pfizer oltása után, mint Amerikában, ez kizárt

Egymillió emberre Amerikában 1 halálozás esik, nálunk állítólag 320. A szakértő szerint a halál okának besorolása lehet a fő gond.
hirdetés

Több más szakértő mellett Boldogkői Zsolt is reagált arra az oltás utáni fertőzési és halálozási statisztikára, amit a kormány tett közzé vasárnap. A szakember a Fókusznak nyilatkozva azt mondta,

elég hihetetlennek tűnik első ránézésre az, hogy a táblázat adatai szerint több százszoros különbség van a Pfizer/BioNTech vakcinájával beoltottak halálozási arányát tekintve a magyar és az amerikai számok között.

Az Egyesült Államokban ugyanis azoknál, akik megkapták a második dózist, és eltelt annyi idő, hogy kialakuljon a teljes védettség, 1 millió emberre 1 halálozás jut, míg ha a magyar számokat is korrigáljuk 1 millióra (ugyanis nálunk még nem oltottak be ennyi embert a Pfizer oltóanyagával), akkor 320. Ez óriási különbség.

A szakember kizártnak tartja, hogy hamisították a számokat. Szerinte a halálozási okok besorolásának módszertana lehet a fő probléma. Emlékeztetett arra, Müller Cecília is többször említette, hogy azokat is szerepeltetik a koronavírusban elhunytak listáján, akik nem magába a fertőzésbe haltak bele, de korábban kimutatható volt a szervezetükben a vírus. A napokban pedig Orbán Viktor is azt mondta, hogy

a covidban és a covid által elhunytakat nem különítik el. Boldogkői szerint részben "itt lehet a kutya elásva".

Azt is problémának tartja, hogy azt nem közölte a kormány, mennyi idősek voltak az áldozatok, és milyen krónikus betegségeik voltak.

Rámutatott, hogy az idősebbeket kezdték el először a Pfizer vakcinájával oltani, és "természetes", hogy közülük többen halnak meg, ha elkapják a vírust. A szakember szerint fel kellett volna tüntetni, hogy az oltás után mennyi idővel haláloztak el ezek az emberek, mik voltak az oltási időintervallumok, és össze kellett volna hasonlítani az adatokat az oltatlanok halálozási adataival.

hirdetés
"A Pfizerrel kapcsolatban rengeteg negatív torzító hatás jött ki. Úgy tűnik, mintha ez lenne a legrosszabb oltás, holott ez korántsincs így"

- hangsúlyozta Boldogkői.

A szakember szerint fontos lenne, ha minden oltóanyag kapcsán készülnének statisztikák pontos számokkal és módszertannal.

"Ha kiderülne, hogy valamelyik vakcina bizonyos csoportokat nem véd eléggé, akkor kellene csinálni egy összpopulációs szintű immunvédettségi vizsgálatot. Ahol tényleg nem alakul ki normális immunválasz, ott akkor el kell dönteni: harmadik oltást kapnak-e az emberek, vagy beoltják őket egy másik oltóanyaggal. Mert lehet, hogy sok ember védtelen, abban a hamis illúzióban van, hogy megkapta az oltásokat, és közben nem alakult ki antitestképzés"

- magyarázta.

VIDEÓ: Boldogkői Zsolt interjúja a Fókusznakhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk