/hirek/biztosan-vissza-fog-terni-osszel-a-jarvany-jakab-ferenc-es-oroszi-beatrix-is-negyedik-hullamot-josol/
hirdetés

HÍREK

„Biztosan vissza fog térni ősszel a járvány” – Jakab Ferenc és Oroszi Beatrix is negyedik hullámot jósol

És abban is egyetért az epidemiológus és a virológus, hogy ha csak oltunk, akkor az nem elegendő a negyedik hullám kivédésére.
hirdetés

Oroszi Beatrix epidemiológus és Jakab Ferenc virológus beszélgetett a Miérted című portál élő csütörtök esti beszélgetésében, és abban állapodtak meg, hogy várható egy negyedik Covid-járványhullám is.

Oroszi Beatrix szerint ezt az új variánsok fogják beindítani, és arra figyelmeztetett, hogy az oltás önmagában nem elegendő a negyedik hullám kivédésére.

"Ez a vírus képes adaptálódni a mindenkori védelmi intézkedéseinkhez. Vannak variánsok ugyanis, amelyek képesek kikerülni a vakcinákat"

- mondta Oroszi Beatrix, aki szerint fel kell készülni, hogy jöhetnek még új variánsok.

Ha csak oltunk, akkor az nem lesz elég a védelemhez - figyelmeztetett az epidemiológus.

Az új mutáció észrevétlenül el tud terjedni, észrevétlenül alakít ki fertőzési láncokat, a legnagyobb félelme az, hogy mire felfedezzük, már elterjed. Mivel még mindig magas a víruscirkuláció, hiszen sokan nincsenek védve, így lehetőséget adunk a vírus terjedésének, a mutálódásának és szaporodásának - mondta.

hirdetés
Jakab Ferenc virológus szerint sincs annak realitása, hogy ne legyen negyedik hullám. Ő is azt várja, hogy biztosan vissza fog térni ősszel a járvány. És csak abban bízhatunk, hogy nem lesz már akkora, mint a harmadik hullám.

"Olyan tömegű a fertőzés a világban, hogy csodálkoznék ha eltűnne a vírus" - tette hozzá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk