Bizarr: csók nélküli maszkos szeretkezést javasolnak a tudósok, előtte-utána zuhanyzással

Azt is megállapították, hogy önkielégítés során alacsony a koronavírus-fertőzés esélye.

Link másolása

Akár szex közben is átadhatják egymásnak a párok tagjai a koronavírust, ezért érdemes megelőző lépéseket tenni a Harvard Egyetem tudósai szerint, írja a Mirror.

A szakemberek szerint nagyobb eséllyel kerüljük el a fertőzést, ha a szex előtt és után is tusolunk, az aktus alatt hanyagoljuk a csókolózást, és lehetőleg mindvégig viseljen a pár mindkét tagja szájmaszkot.

Az egyetem tudósai a tanulmányban az egyes szexuális viselkedésformákat is rangsorolták. Ezek szerint kifejezetten alacsony eséllyel lehet elkapni a COVID-19-et, ha egyáltalán nem szeretkezünk a járvány ideje alatt, de ugyanilyen mérsékelt kockázatúnak minősítették az önkielégítést is. Ehhez képest magas rizikófaktorba tartozik, ha az egy háztartásban élők kívánják meg időnként egymást, és ugyanilyen veszélyes az esetleges fertőződés szempontjából a külön háztartásban élők összebújása is.

Ugyanakkor a tudósok elismerik, hogy a teljes önmegtartóztatás lehetetlen, ezért inkább megelőző intézkedéseket sürgetnek az aktusok idejére. A legbiztonságosabb megoldásnak azt tartják, ha olyan szexpartnert választunk, aki maga is szigorúan tartja a karantén szabályait.

Külön felhívják a figyelmet arra, hogy fokozottan érdemes tájékoztatni az embereket a megfelelő és biztonságos fogamzásgátlás módszereiről, hogy minél alacsonyabb legyen a nem kívánt terhességek száma a világjárvány idején.

A közelmúltban egy thai vezető egészségügyi szakértő azt tanácsolta, hogy a már gyógyult koronavírusos betegek a negatív tesztek után 30 napig kerüljék a nemi életet, beleértve a csókolózást is. Veerawat Manosutthi felhívta a figyelmet arra, hogy egyes betegek spermájában később is kimutatható a vírus jelenléte, míg a csókolózás esetén könnyedén megtörténhet a légúti fertőzés.

Az Egyesült Királyságban ennél is tovább mentek: a kormány tulajdonképpen betiltotta a nem egy háztartásban élők szexuális életét. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk