/hirek/biden-ellen-tervezett-merenyletet-egy-ferfi-aki-fegyverekkel-es-gyerekpornoval-teli-kocsijaval-bukott-le/
hirdetés

HÍREK

Biden ellen tervezett merényletet egy férfi, aki fegyverekkel és gyerekpornóval teli kocsijával bukott le

A gyanúsan elhagyatott furgonban megdöbbentő bizonyítékokat találtak a rendőrök.
hirdetés

A kannapolisi rendőrség most hozta nyilvánosságra annak az seattle-i férfinak az ügyét, akit még májusban tartóztattak le annak a gyanúja miatt, hogy merényletet tervezett Joe Biden elnökjelölt ellen - jelent meg a WBTV-n.

A férfi még május 3-án került a hatóságok látkörébe, amikor Kannapolisban egy banki alkalmazott kihívta a rendőrséget egy gyanús jármű miatt. A fehér furgon gazdátlanul állt a parkolóban, a kiérkező rendőrök pedig az első pillantásra látták, hogy gond lehet vele: már az ablakon benézve is látszott, hogy a jármű dugig van fegyverekkel. Az autó a 19 éves Alexander Hillel Treisman nevén volt, aki Alexander S. Theiss álnéven is tevékenykedett.

A kocsiban rengeteg lőfegyvert, muníciót és robbanószert találtak, félmillió dollár készpénzt - vélhetően az örökségét - emellett több olyan könyvet is, amely robbanószerkezetek elkészítéséről és fegyverhasználatról szóltak.

Szintén előbukkant több olyan külső meghajtó, amelyen további kényes tartalom szerepelt: nagy mennyiségű gyerekpornó, valamint rengeteg feljegyzés és képernyőfotó arról, milyen merényleteket tervez a férfi.

A férfit végül gyermekpornó birtoklása miatt tartóztatták le, jelenleg is rács mögött van, ám a fegyverek és a terrorista cselekményr elkövetésére utaló jelek miatt egyelőre nem emeltek vádat.

hirdetés

Treismannál három különböző állambeli jogosítványt is találtak, ahogy azt is kiderítették, hogy Washington, Kansas, New Hampshire és Nyugat-Virginia államokat körbeautózva szerzett be ennyi fegyvert.

A bizonyítékok alapján egyértelmű a gyanú, hogy az utóbbi időben Tresman Joe Biden meggyilkolását tervezgette.

Áprilisban például mémet is gyártott Biden meggyilkolásáról, sőt, azt is felkutatta, hol lakik az elnökjelölt, és bizonyíték van rá, hogy egyszer az elnökjelölt házától csupán néhány mérföldnyire található boltban is megfordult. Az ezzel kapcsolatos terveiről listát készített, amelyhez odaírta a kivégzés szót.

Lejegyezte többek közt azt is, hogy tavaly októberben tömegmészárlást akart rendezni egy plázában.

Rengeteg információ volt ezen kívül a meghajtókon különböző mészárlásokról - például a christchurchi terrorcselekményről is -, és egy olyan hangfelvétel is előkerült, amelyben épületekbe vezetett repülőkről van szó. Arról is találtak bizonyítékokat, hogy a férfi Kanadában akart letelepedni vélhetően a bűncselekmények elkövetése után.

A férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy ügyfele Asperger-szindrómás lehet, ám ez végül nem nyert bizonyosságot, mivel maga Tresman is letagadta, hogy autista lenne.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk