hirdetés

HÍREK

Bezáratna egy falusi általános iskolát a vasalódeszkás tanárt megalázó volt tankerületi vezető

Balázs József úgy rendelte el a mártélyi iskola megszüntetését, hogy előtte nem tárgyalt sem a szülőkkel, sem a tanárokkal, de még a helyi önkormányzattal sem. Pedig a tankerület azt akarja, hogy már szeptembertől máshová járjanak az alsós diákok.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2020. június 17.

hirdetés

Megszüntetné a Hódmezővásárhelyi Tankerület a mártélyi általános iskolát, erről azonban a helyi önkormányzat, az iskola pedagógusai, sőt a diákok szülei is csak utólag értesültek - írja a 24.hu.

A Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézmény bezárását ugyanis úgy rendelte el Balázs József, a tankerület eddigi, június 15-i hatállyal lemondott igazgatója, hogy erről előzetesen nem tárgyalt sem a szülőkkel, sem a tanárokkal, de még az önkormányzattal sem a portál információi szerint.

A vasalódeszkás tanárként elhíresült makói testnevelő tanárt is megalázó és megbüntető Balázs József még márciusban küldött egy levelet az önkormányzatnak arról, hogy az iskola megszüntetését tervezik. Ők erre válaszul megírták, hogy nem értenek egyet ezzel, a tankerület pedig azt közölte, hogy forduljanak az ügyben a minisztériumhoz.

Június 15-én ismét levelet kapott az önkormányzat, amiben már a tényleges bezárásról tájékoztatták őket. Azt írták benne: „Balázs József tankerületi igazgató úr korábbi szóbeli értesítését megerősítve, az oktatásért felelős miniszter úr nevében eljárva meghozták a döntést, melynek értelmében támogatják az átszervezést”.

hirdetés

Az indoklás szerint a mártélyi iskolát kapacitás-kihasználatlanság és az oktatás minősége miatt szüntetik meg. Dr. Putz Anita polgármester szerint a tankerület azt szeretné, hogy az alsó tagozatos diákok már idén szeptembertől egy másik iskolában, Hódmezővásárhelyen tanuljanak tovább.

Az iskolában egyébként már 2015 óta nincs felső tagozat, de a szülők korábban szóban ígéretet kaptak arra, négy évig még biztosan megmarad az alsós tagozat. Az iskola bezárásáról a 24.hu szerint

a gyerekek szülei semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptak, ezért nagyon felháborította őket ez a hír, csakúgy, mint a község polgármesterét.

Dr. Putz Anita a portálnak azt mondta, egyértelmű az igény arra, hogy maradjon az iskola, amely továbbra is számíthat az önkormányzat támogatására. Az egyházmegye pedig korábban egy szándéknyilatkozatot is kiadott arról, hogy a 2021/22-es tanévtől átvenné az intézmény fenntartását.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk